Self-Assessment of Work | Opzetten

Hoe zet je Self-Assessment of Work op?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Onze tool voor zelfbeoordeling kan gebruikt worden om studenten te laten reflecteren over hun geüploade werk. Dit kan om individueel werk of teamprojecten gaan. De tool volgt een vergelijkbare structuur als Peer Review, maar bevat alleen een zelfbeoordelingsstap.

Dit artikel legt uit hoe je in onze tool Self-Assessment of Work instelt.

Settings van Self-Assessment of Work

Vul eerst een Titel in en ga dan verder naar Stap 1.

Stap 1: Instructies

Vul vervolgens je algemene instructies voor de opdracht in. Je kunt bijlagen en spraaknotities aan je instructies toevoegen.

Houd er rekening mee dat je de opdracht niet kunt publiceren/opslaan als je dit veld leeg laat.

De opdracht kan een individuele- of groepsopdracht worden. Klik op Wijzigen onder het kopje Samenwerkingsmogelijkheden om vervolgens te kiezen tussen een van de volgende opties:

Individueel

Gebruik deze optie als je wilt dat je studenten hun opdracht individueel inleveren en reflecteren op hun individuele uploads.

Als groep

Gebruik deze optie als studenten moeten reflecteren op hun groepswerk. Slechts één van de studenten in de groep hoeft het werk te uploaden.

Stap 2: Ingeleverd werk

Vereiste aantal bestanden om in te leveren - Stel het aantal bestanden in dat studenten moeten inleveren. Merk op dat studenten niet aan een medestudent worden toegewezen als ze minder bestanden inleveren dan vereist. De inzendvereiste kan ingesteld worden op precies, minimaal of tussen de door jou gekozen hoeveelheid. Studenten kunnen altijd meer bestanden inleveren dan vereist. In het voorbeeld in de schermafbeelding zou je dit instellen op 1: ze leveren bijvoorbeeld een Word document in.

Deadlines inplannen - Stel de deadline voor het inleveren in. Studenten moeten hun werk voor deze deadline uploaden. Als deze deadline voorbij is, krijgen de studenten het werk van een medestudenten of een groep toegewezen om te beoordelen.

Als er geen deadline is ingesteld in deze stap, dan krijgen de studenten werk toegewezen om na te kijken als 2 studenten hebben ingeleverd. Klik hier voor uitleg over hoe medestudenten worden toegewezen. Als je geen deadline instelt, bestaat de kans dat de toewijzingen niet gelijk verdeeld kunnen worden, daarom werkt het instellen van geen deadline het beste in een 'live' feedbacksessie.

Bestandsvereisten - Sta studenten toe om deze bestandstypes in te leveren Vink het vakje aan naast het bestandstype waarvan je wilt dat je studenten het kunnen inleveren. Studenten zullen geen bestandstypes kunnen uploaden die je de-selecteert. Voor een overzicht van welke formaten worden ondersteund voor elk bestandstype, klik hier.

*Houd er rekening mee dat ingesloten audio en video in documenten en diavoorstellingen niet kunnen worden afgespeeld in FeedbackFruits.

Plagarism check - Alle documenten worden automatisch ter controle gecheckt, aangedreven door Turnitin.

* Studenten moeten mogelijk de voorwaarden en overeenkomst van Turnitin accepteren voor gebruik en ook kan deze functie alleen gebruikt worden door partner instellingen die een licentie hebben afgesloten met Turnitin.

Studenten begeleiden - (optioneel) Als je specifieke inleverinstructies hebt voor je studenten (zoals het gewenste lettertype, regelafstand, naamgeving van het bestand, etc.) vul die dan hier in. Voorbeeld: 'Vermeld je studentnummer in de bestandsnaam' of 'upload zowel je essay als de dia's die je gaat gebruiken bij de presentatie over je essay'.

Stap 3: Gegeven beoordelingen

In deze stap specificeer je de criteria om studenten te helpen bij het geven van feedback. Klik op configureren om criteria te bewerken, toe te voegen of te verwijderen. Klik hier voor een gedetailleerde handleiding voor het instellen van criteria.

Deadlines inplannen - Stel de deadline in voor het geven van feedback. Houd er rekening mee dat beoordelaars hun beoordelingen niet meer kunnen bekijken of bewerken nadat deze deadline is verstreken. Laat de deadline leeg als je wilt dat beoordelaars hun feedback onbeperkt kunnen bekijken en/of bewerken.

Studenten begeleiden(optioneel) - Als je extra instructies voor deze stap wilt toevoegen, kun je dat doen in de opdracht instellingen.

Stap 4: Ontvangen beoordelingen

Deadlines inplannen - Studenten kunnen hun beoordelingen niet meer lezen nadat de deadline is verstreken. Als je geen deadline instelt, kunnen studenten hun beoordelingen altijd inzien.

Stap 5: Voeg leerstappen toe (optioneel)

Deze stap kan worden toegevoegd door op de paarse-plus-knop te klikken (aan het einde van de laatste stap). De optie 'Geautomatiseerde feedback op het schrijfwerk' wordt dan zichtbaar (zie onderstaande afbeelding).

Automatische feedback op schrijfwerk

Door Automatische Feedback in te stellen, krijgen je studenten extra formatieve feedback voordat ze hun werk inleveren. Gebruik Automatische Feedback niet om je studenten een cijfer te geven, maar het geeft het alleen de extra mogelijkheid om te kunnen reflecteren op bepaalde schrijfvaardigheden en hun werk te verbeteren. We werken voortdurend aan het verbeteren van onze feedback door onze algoritmes beter te trainen, wat betekent dat we geen foutloze feedback kunnen garanderen. Bekijk ons helpartikel voor meer informatie over deze functie.

Hopelijk heeft dit artikel geholpen om beter te begrijpen wat Self-Assessment of Work te bieden heeft. Mochten er nog vragen zijn, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons support team door op de blauwe support knop links onder in iedere FbF opdracht te klikken. Support is elke werkdag 24 uur beschikbaar en niet beschikbaar in het weekend.