Self-Assessment of Work
Docenten Perspectief
Self-Assessment of Work | Docenten Perspectief

Hoe kan ik de activiteit van studenten in Self-Assessment of Work beoordelen?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel lees je hoe je de voortgang van je studenten kunt volgen, hun inzendingen kunt bekijken en downloaden en hun zelfevaluatie kunt bekijken.

Algemene Voortgang van Studenten

In de rechterbovenhoek van het scherm kun je op de focusknop klikken om de opdracht op het volledige scherm weer te geven. Klik op 'Bewerken' om de opdracht te bewerken.

Bovenaan de opdracht zie je het overzicht van de algemene voortgang van de studenten. Klik op Statistiek per actieve student om de voortgang van individuele studenten te zien. Hier zie je het individuele totaalcijfer dat de leerlingen hebben verzameld, of de leerlingen de instructies hebben gelezen, hun werk hebben ingeleverd, de zelfevaluatie hebben afgemaakt en tot slot of de leerlingen hun zelfevaluatie hebben gelezen.

Klik op de koppen in elke kolom om de volgorde te veranderen (oplopend of aflopend) waarin de studenten getoond worden.

Het is ook mogelijk om alle gegevens van de studenten te exporteren naar een excel bestand. Dit bestand bevat informatie over de uploads van studenten, beoordelingen, opmerkingen over beoordelingen en cijfers. Je kunt deze export downloaden door op de knop 'Statistieken exporteren' te klikken in het algemene voortgangsscherm van de student.

Stap 1: Instructies

Hier zie je de instructies die je hebt ingesteld toen je de opdracht configureerde. Je kunt deze wijzigen door op 'Bewerken' te klikken bovenin het scherm.

Stap 2: Ingeleverd werk

Hier zie je een overzicht van alle studenten die hun werk hebben ingeleverd en welke studenten hun werk niet hebben ingeleverd. Voor studenten die hun werk hebben ingeleverd, zie je of ze het te laat of op tijd hebben ingeleverd. Als de deadline nog niet verstreken is, kun je naast de deadline op deadline wijzigen klikken om de deadline te veranderen. Als de deadline verstreken is, maar je wilt dat leerlingen hun werk nog steeds kunnen inleveren, dan kun je nu individuele verlengingen van de deadline toestaan voor specifieke leerlingen. Dit kun je doen door boven de downloadknop op Verlenging toestaan te klikken.

Als je de inzendingen van de studenten wilt downloaden, klik dan op de paarse download knop. De inzendingen zitten in een zip-bestand. De bestanden in dit zip-bestand hebben de naam [Student Voornaam Achternaam] Originele bestandsnaam.

Je kunt de inzendingen van studenten ook online bekijken. Klik op het bestandspictogram onder Bestanden Ingeleverd om te zien welke bestanden ze hebben ingeleverd. Klik op bekijken om het ingeleverde werk weer te geven. Let op dat als de student een video heeft ingeleverd, je de videospeler ziet in plaats van het document.

Stap 3: Gegeven beoordelingen

In stap 3 zie je welke studenten hun zelfevaluatie hebben voltooid, hoeveel criteria ze hebben afgerond, de gemiddelde tijd die ze per beoordeling hebben besteed en het totale aantal opmerkingen dat ze hebben geschreven. Klik op de kopteksten om de volgorde te veranderen (oplopend of aflopend) waarin de studenten worden weergegeven.

Je kunt per student op bekijken klikken om de beoordeling te lezen.

Door op de drie puntjes te klikken in de voortgang van de beoordeling, kun je ook het tonen van waarderingen per criterium inschakelen. Als je naar de zijkant scrolt, zie je het gemiddelde van de beoordelingen die de studenten per criterium hebben gegeven.

Stap 4: Ontvangen Beoordelingen

Hier zie je een overzicht van welke studenten al hun zelfevaluaties hebben gelezen en welke (nog) niet. Klik op de kopteksten van de kolommen om de volgorde (oplopend of aflopend) waarin de studenten worden getoond om te keren.

In het overzicht kun je ook zien hoeveel opmerkingen de studenten hebben toegevoegd aan hun zelfevaluatie.

Klik op bekijken (naast de naam van de student) om het werk weer te geven dat de student heeft ingeleverd (inclusief zijn/haar zelfbeoordeling).

Als je op bekijken klikt, zie je het volgende scherm. De beoordeling bestaat uit opmerkingen, gerangschikt per criterium.

Klik op het ingeleverde document om het ingeleverde werk te zien (links), inclusief de criteria en de gegeven beoordelingen (rechts).

Je kunt ook de commentaren zien die de studenten hebben achtergelaten en je kunt op hen reageren door te upvoten (duimen omhoog) of te antwoorden.

Stap 5: Reflectie op de opdracht (optioneel)

Het schrijven van een reflectie is een waardevolle stap om een opdracht mee af te sluiten. De student kan bijvoorbeeld een reflectie schrijven over hoe het hele proces van zelfevaluatie is verlopen. De docent ziet deze reflectie in een overzicht in stap 5 zoals in de afbeelding hieronder. Hier kan de docent zien welke groepen en specifieke studenten vooruitgang hebben geboekt met het invullen van hun reflectie. Alleen de studenten die vooruitgang hebben geboekt met deze stap worden getoond zoals op de afbeelding hieronder. Als u de reflectie van een specifieke student wilt lezen, klikt u op 'Klaar' naast de naam van de student om de reflectie te zien.

Waardering

Als je sortering hebt opgenomen in de instellingen, dan zal het zichtbaar zijn na de laatste stap. In de afbeelding hieronder zie je hoe dit eruit ziet. Door op het pijltje rechts te klikken of door de scrollbalk onderaan te gebruiken, kun je de rest van de sorteersecties bekijken (van links naar rechts). Helemaal rechts is er ook een 'optionele cijferaanpassing'. Je kunt punten toevoegen of aftrekken voor elke student.

Dit is het einde van de Self-Assessment of Work | Docenten Perspectief tutorial.

Als je vragen hebt of een technisch probleem ondervindt, kun je contact opnemen met ons vriendelijke ondersteuningsteam door op de blauwe chatknop te klikken (Opmerking: ondersteuning is elke werkdag 24 uur beschikbaar & niet beschikbaar in het weekend).