Self-Assessment of Work
Studenten Perspectief
Self-Assessment of Work | Studenten Perspectief

Hoe ziet Self-Assessment of Work er uit voor studenten?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel lees je hoe je je inzendingen kunt uploaden en bekijken, je eigen werk kunt beoordelen en je ontvangen feedback kunt lezen.

Stap 1: Instructies

In stap 1 lees je de instructies die gegeven zijn door de docent.

Stap 2: Ingeleverd werk

Als je naar beneden scrolt naar stap 2, vind je het vak waarin je je bestand(en) moet invoeren. Je kunt op 'selecteer bestand' klikken om een bestand van je computer te uploaden of je kunt een bestand naar het vak slepen. Je hebt ook de mogelijkheid om een website link te plakken, bijvoorbeeld als je een YouTube-video wilt uploaden. Lees hier welke videoplatforms worden ondersteund. Let op dat de link openbaar beschikbaar moet zijn.

Als je je werk hebt ingeleverd, verschijnt het volgende scherm. Afhankelijk van de instellingen van de opdracht kun je meer bestanden toevoegen. Door op je bestand te klikken, kun je je inzending in een apart venster bekijken. Als je het verkeerde bestand hebt geüpload, kun je je inzending verwijderen door op het prullenbak icoon te klikken en kun je daarna een nieuw bestand uploaden.

Stap 3: Beoordeel het werk van jezelf

Voordat je kunt beginnen met beoordelen, moet je je eigen werk inleveren.

Als je dat nog niet hebt gedaan, is dit wat je te zien krijgt.

Zodra je je werk hebt ingediend, kun je beginnen met het beoordelen van je eigen werk. Dit kun je doen door op het bestandspictogram onder je naam te klikken.

Het volgende scherm verschijnt dan (zie hieronder). Rechts in de taakbalk zie je de criteria (die de docent heeft samengesteld) waarop je het bestand moet beoordelen. Door op het pijltje '>' te klikken, kun je de taakbalk verbergen of openen. In het onderstaande voorbeeld moet je meerdere schaalscores geven om de zelfevaluatie af te ronden. Het is ook mogelijk om een opmerking te schrijven onder de criteria. Om een opmerking te schrijven kun je klikken op feedback schrijven.

Het is ook mogelijk om een commentaar te schrijven door op het plus-pictogram te klikken. Je kunt je commentaar ook koppelen aan een bepaald deel van de tekst door een selectie te maken. Je kunt een bepaald gedeelte van het document annoteren zoals hieronder te zien is, of een zin of woord in het document annoteren. Als je document een video- of audiobestand is, kun je een deel van de tijdlijn selecteren om je commentaar aan te koppelen. Als je een opmerking schrijft, kun je ervoor kiezen om een bijlage aan de opmerking toe te voegen. Druk op Post om de opmerking op te slaan.

Hieronder kun je zien dat de student zichzelf een 8 uit 8 heeft gegeven.

Je kunt meerdere aantekeningen maken onder hetzelfde criterium. Indien nodig kun je meerdere opmerkingen bij meerdere stukken tekst onder hetzelfde criterium plaatsen.

Als je klaar bent met het bekijken van de tekst, zie je het volgende scherm. De criteria zijn samengevouwen en er staat een groene vink als je alle benodigde onderdelen hebt afgemaakt. Als je ze opnieuw wilt openen, druk je op het criterium. Als je klaar bent, druk je op klaar.

Je kunt je opmerkingen en beoordelingen bewerken tot de deadline.

Bij het geven van feedback op video's kan de student op het paarse pluspictogram op de tijdlijn klikken. Het commentaar wordt aan de geselecteerde tijdstempel gekoppeld.

Studenten kunnen hun commentaar aan de tijdstempel koppelen en hun commentaar in de zijbalk schrijven.

Stap 4: Lees ontvangen feedback

Als je klaar bent met de zelfevaluatie, kun je de eerder ingevulde opmerkingen lezen en erop reflecteren. Je kunt het overzicht met je feedback openen door te klikken op 'View Feedback', je naam of het opmerkingenpictogram aan de rechterkant.

Zo krijg je een overzicht van je zelfevaluatie voor elk criterium.

Als je vervolgens op het documentpictogram onder je naam klikt, krijg je toegang tot je ingeleverde werk.

Nadat je het document hebt geopend, kun je de opmerkingen zien die je hebt achtergelaten. Het grijze gebied in de tekst is een aantekening die je eerder hebt gemaakt. Als je erop klikt, word je doorgestuurd naar de opmerking die erbij hoort. In de taakbalk vindt je de opmerkingen en commentaren die je tijdens het herzieningsproces hebt achtergelaten. Je kunt ze respectievelijk verder becommentariëren of upvoten (bijvoorbeeld als je een bijzonder scherpe opmerking ziet die je zou kunnen helpen om je werk te verbeteren) door op de twee knoppen onder de opmerking te klikken.

Je kunt de feedback ook downloaden, zoals je rechtsboven in de onderstaande afbeelding kunt zien.

Klik op de pijl linksboven om terug te gaan naar het overzicht.

Als je klaar bent met het lezen van alle feedback, wordt je voortgang weergegeven als 'Klaar'.

Stap 5: Reflecteren op de opdracht (indien beschikbaar gesteld door de docent)

Als je docent de stap om te reflecteren op de opdracht heeft toegevoegd, wordt deze getoond bij stap 5. Studenten kunnen met deze stap beginnen wanneer stap 3 'Je eigen werk beoordelen' voltooid is.

Hieronder zie je een voorbeeld van een student die een reflectie op zijn opdracht heeft ingevuld met bovenaan stap 5 de instructies van de docent. Als de deadline verstreken is (indien er een deadline is), kan de reflectie niet meer bewerkt worden.

Waardering

Tot slot worden onderaan de opdracht de punten van de waardering getoond (zie onderstaande afbeelding).

Als de docent het nakijken (nog) niet heeft ingeschakeld, dan wordt de opdracht niet beoordeeld, tenzij de docent het inschakelt. De beoordelingssectie wordt dan getoond zoals in de afbeelding hieronder:

Dit is het einde van de Self-Assessment of Work - Studentenperspectief tutorial.

Als je vragen hebt of een technisch probleem ondervindt, kun je contact opnemen met ons vriendelijke ondersteuningsteam door op de blauwe chatknop te klikken (Opmerking: ondersteuning is elke werkdag 24 uur beschikbaar & niet beschikbaar in het weekend).