Self-Assessment of Skills | Opzetten

Hoe zet je een Self-Assessment of Skills opdracht op

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Onze Self-Assessment of Skills tool kan gebruikt worden om studenten zelf individuele vaardigheden of teamvaardigheden te laten beoordelen. Het volgt een zelfde structuur als onze tool Group Member Evaluation, maar bevat enkel een zelfevaluatiestap.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je onze tool Self-Assessment of Skills instelt.

Self-Assessment of Skills opdracht opzetten

Vul eerst een Titel in, ga dan door naar Stap 1.

Stap 1

Vul de instructies in. Vul je algemene instructies voor de opdracht in (zie de schermafbeelding hieronder voor een voorbeeld). Als je dit veld leeg laat, kun je de opdracht niet publiceren/opslaan. Je kunt een gesproken opmerking of een bijlage aan de instructie toevoegen als dat nodig is.

De opdracht kan een individuele opdracht of een groepsopdracht zijn. Klik op wijzigen om te kiezen tussen een van de volgende twee opties:

• Leerlingen werken individueel, beoordelen eigen vaardigheden

• Studenten werken als groep, beoordelen vaardigheden van groep

Als je wilt dat de studenten in groepen werken of beoordelen, dan moet je dit selecteren vanuit je LMS of de groepen handmatig configureren. Let op dat je alleen groepen kunt configureren als studenten aan de opdracht zijn toegevoegd.

Stap 2

In deze stap specificeer je criteria om studenten te helpen bij het geven van feedback. Klik op configureren om criteria te bewerken, toe te voegen of te verwijderen. Klik hier voor een gedetailleerde handleiding voor het instellen van criteria.

Nieuw ontwerp gebruikersinterface. Dit is standaard ingeschakeld en maakt onze verbeterde beoordelingsinterface voor studenten mogelijk. Dezelfde beoordelingsinterface is ook onze standaardinterface in Group Member Evaluation. We raden je aan deze instelling ingeschakeld te laten voor een betere gebruikerservaring.

Deadlines inplannen. Stel de deadline in voor het geven van feedback. Houd er rekening mee dat beoordelaars na het verstrijken van deze deadline hun beoordelingen niet meer kunnen bekijken of bewerken. Laat de deadline leeg als je wilt dat beoordelaars hun feedback onbeperkt kunnen bekijken en/of bewerken.

Studenten begeleiden. Als je specifieke instructies hebt voor je studenten (zoals het gewenste lettertype, regelafstand, naam van het bestand, enz.) kun je ze hier invoeren. Voorbeeld: Vermeld je studentnummer in de bestandsnaam. Upload zowel je essay als de dia's die je gaat gebruiken bij de presentatie van je essay.

Stap 3

Deze instellingssectie, over het lezen van feedback door studenten, geeft de optie om een deadline in te stellen (indien gewenst). Studenten zullen de feedback niet meer kunnen lezen als de deadline voorbij is (als er punten aan deze stap zijn toegekend). Merk op dat leerlingen de feedback nog wel kunnen bekijken na de deadline. Als je geen deadline instelt, kunnen leerlingen altijd de feedback lezen voor punten (als er punten zijn toegekend aan deze stap).

Stap 4: Reflecteer op de activiteit (optioneel)

Het schrijven van een reflectie is een waardevolle stap om een opdracht mee af te sluiten. De student kan bijvoorbeeld een reflectie schrijven over hoe het hele proces van feedback geven is verlopen. Deze stap kan worden toegevoegd door op de paarse-cirkel-plus-knop te klikken (aan het einde van de laatste stap). De optie 'Reflecteren op activiteit' wordt dan zichtbaar (zie onderstaande afbeeldingen).

In de afbeelding hieronder kun je zien dat het een deadline kan hebben, evenals een vereiste lengte van woorden. Er is ook een beschrijvingsveld waarin je kunt aangeven waarover de studenten moeten nadenken met betrekking tot de opdracht. Studenten kunnen met deze stap beginnen als de docent stap 2 'Feedback door docent' heeft voltooid. Studenten kunnen dan beginnen met het schrijven van hun reflectie op de opdracht (zelfs voordat ze de feedback al hebben gelezen).

Waardering

Bovendien kun je waardering aan je opdracht toevoegen door op de paarse plusknop aan de linkerkant te klikken. Je kunt instellen hoeveel punten je aan elk proces van de opdracht wilt geven, zoals in de volgende schermafbeelding.

Hiermee sluiten we het Self-Assessment of Skills | Opzetten artikel af.

Als je vragen hebt of een technisch probleem ondervindt, neem dan contact op met ons vriendelijke ondersteuningsteam door op de blauwe chatknop te klikken (Opmerking: ondersteuning is elke werkdag 24 uur beschikbaar & niet beschikbaar in het weekend).