Self-Assessment of Skill
Docenten Perspectief
Self-Assessment of Skills | Docenten Perspectief
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Docenten Perspectief

Voortgangsoverzicht studenten

Bovenaan de opdracht zie je het overzicht van de voortgang van de studenten. Klik op Statistiek per actieve student om de voortgang van individuele studenten te zien. Hier kun je zien of de studenten de instructies hebben gelezen, de zelfevaluatie hebben voltooid, het totale aantal opmerkingen over beoordelingen en tot slot of de studenten de feedback hebben gelezen die ze hebben gekregen.

Klik op de koppen in elke kolom om de volgorde (oplopend of aflopend) waarin studenten worden weergegeven te wijzigen.

De vinkjes onder instructies lezen betekenen dat de student de stap heeft voltooid. De lichtpaarse stip betekent dat de student de instructies nog niet heeft gelezen. De rode stip betekent dat de student de deadline voor het inleveren heeft gemist.

Onder de kop Zelfevaluatie voltooid zie je een vinkje voor de voltooiing van de zelfevaluatie.

Het is ook mogelijk om alle gegevens van de studenten te exporteren naar een Excel-bestand. Dit bestand bevat informatie over beoordelingen, opmerkingen over beoordelingen en cijfers. Je kunt deze export downloaden door op de knop 'Export Analytics' te klikken in het algemene voortgangsscherm van de student.

Stap 1: Instructies

Hier zie je de instructies die je hebt ingesteld toen je de opdracht configureerde. Je kunt deze wijzigen door op de paarse knop 'Bewerken' in de rechterbovenhoek van het scherm te klikken.

Stap 2: Gegeven Beoordelingen

In stap 2 zie je welke studenten hun zelfevaluatie hebben voltooid, hoeveel criteria ze hebben voltooid en hoeveel opmerkingen ze in totaal hebben geschreven. Klik op de kopteksten om de volgorde te veranderen (oplopend of aflopend) waarin de studenten worden weergegeven. Door op de drie puntjes in Voortgang beoordeling te klikken, kun je het tonen van beoordelingen per criterium inschakelen. Na het inschakelen van deze optie zal de gemiddelde beoordeling van de student zichtbaar zijn in de tabel.

Je kunt door de zelfbeoordelingen navigeren door op de student te klikken.

Klik op 'bekijken' achter de naam van de student in het opdrachtoverzicht. In dit overzicht van de beoordeling van de student kun je alle gegeven beoordelingen zien die de student in de opdracht heeft gegeven. Klik vervolgens op 'Volgende student' rechtsboven in het scherm om naar de volgende student te gaan.

Stap 3: Ontvangen beoordelingen

Hier zie je een overzicht van welke studenten alle feedback hebben gelezen die ze hebben ontvangen, en welke dat (nog) niet hebben gedaan. Klik op de kopteksten van de kolommen om de volgorde (oplopend of aflopend) waarin de studenten worden weergegeven om te keren.

Onder 'beoordeling voortgang' kun je het percentage zien van hoe ver de student is met lezen en reflecteren op hun feedback opmerkingen.

In het overzicht kun je ook zien hoeveel commentaren de student heeft gezien en wanneer ze voor het laatst actief waren.

Je kunt de beoordelingen op dezelfde manier bekijken als bij stap 2, door te klikken op 'show ratings' of door een specifieke groep of student te 'bekijken'. Het overzicht en de heatmap zie je door op 'show ratings' te klikken (zie afbeelding hieronder), alleen zie je in dit overzicht de ontvangen beoordelingen en recensies per groep of student.

Stap 4: Reflecties (alleen als je de optie 'een reflectie schrijven' hebt ingeschakeld)

Om het schrijven van een reflectie in te schakelen, klik je tijdens het bewerken van de opdracht op de paarse "+"-knop onderaan en klik je op de module Reflecteren over de activiteit.

Nadat je de module hebt toegevoegd, kun je het nieuwe tabblad 'Reflecties' in de opdracht bewerken.

Eenmaal ingesteld kun je onder Reflectie het percentage vinden van hoe ver de student is met het schrijven van hun reflectie.

Je kunt de schriftelijke reflecties op dezelfde manier bekijken als bij stap 2 en 3, door te klikken op 'view reflections' of door een specifieke groep of student te 'bekijken'.

Hiermee sluiten we de Self-Assessmnent of Skills | Docenten perspectief tutorial af.

Als je vragen hebt of een technisch probleem ondervindt, neem dan contact op met ons vriendelijke ondersteuningsteam door op de blauwe chatknop te klikken (Opmerking: ondersteuning is elke werkdag 24 uur beschikbaar & niet beschikbaar in het weekend).