Assignment Review
Docenten Perspectief
Assignment Review | Docent Perspectief

Hoe kan ik de activiteiten van studenten beoordelen in Assignment Review?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Dit artikel laat zien hoe de voortgang van de studenten te controleren is, hoe hun inzendingen bekijken en downloaden zijn, en het belangrijkste: hoe er feedback gegeven kan worden aan studenten.

Student Progress Overview / Overzicht studentenvoortgang

In de rechterbovenhoek van het scherm, kunt u op de focus knop klikken om de opdracht in volledig scherm modus weer te geven. Klik op de drie puntjes om de opdracht te bewerken.

Boven aan de opdracht staat het overzicht van de algehele voortgang van de studenten. Klik op ‘statistics per active student’ om de voortgang van individuele studenten te zien. In dit overzicht is te zien of studenten de instructies hebben gelezen, hun werk hebben ingeleverd, of ze al feedback hebt ontvangen, de gemiddelde tijd die per review besteed is, het totale aantal opmerkingen bij beoordelingen, en ten slotte of studenten de feedback hebben gelezen die ze hebben gekregen.

Klik op de kopjes in elke kolom om de volgorde te wijzigen (oplopend of aflopend) waarin de studenten worden weergegeven.

Het is ook mogelijk om alle studentgegevens te exporteren naar een excelbestand. Dit bestand bevat informatie over uploads van studenten, reviews, opmerkingen bij reviews en feedbackratings. Deze export is te downloaden door op de knop 'download' te klikken in het ‘overall student progress’ venster.

Stap 1: Instructions

Hier zijn de instructies, die ingesteld zijn bij het aanmaken van de opdracht, te zien. De instructies zijn te wijzigen door op de drie puntjes in de rechterbovenhoek van het scherm te klikken.

Stap 2: Submissions

In dit overzicht is te zien of alle studenten die hun werk hebben ingeleverd, of ze het op tijd hebben ingeleverd of niet, en welke studenten nog bezig zijn. Als de deadline nog niet verstreken is, kan naast de deadline op uitstellen geklikt worden om de deadline te wijzigen. Als de deadline al voorbij is, maar studenten moeten toch nog studenten hun werk kunnen inleveren, dan kan via de drie puntjes in de rechterbovenhoek de deadline gewijzigd worden of ‘late hand-in’ toestaan worden.

Het ingeleverde werk van de studenten is ook in de opdracht zelf te bekijken. Klik op het icoontje met upload in de rij van de student om te zien welke bestanden ze ingestuurd hebben. Klik op ‘view’ om het ingezonden werk te zien.

Stap 3: Give feedback on student work

Begin de review door te klikken op de bestand van de student of op ‘start reviewing’ achter het bestand. Hierna is het ingeleverde werk te zien, met de beoordelingscriteria in de rechterzijbalk. Om een score te geven voor het criterium, kan de de schuifbalk gesleept worden.

Mocht er een ‘collaboration option’ zijn geselecteerd waarin de studenten individueel inleveren, maar ingedeeld zijn in groepen, dan worden de studenten in groepen getoond. Op deze manier kan elke docent gemakkelijk de studenten selecteren uit de groepen die hen toegewezen heeft is.

Om kwalitatieve feedback te geven, kan een deel van de tekst geannoteerd worden, waarop feedback gegeven worden (zie de schermafbeelding hieronder). Selecteer het toepasselijke criterium uit het uitklapmenu in de rechterbovenhoek, en schrijf het commentaar.

Het is ook mogelijk feedback te geven op de tekst als geheel, klik op het paarse ‘+’je rechtsonder in het scherm, en selecteer het juiste criterium en schrijf de opmerking. Het is ook mogelijk bijlagen en geluidsopnames aan opmerkingen toe te voegen.

.

Stap 4: Received Reviews

In deze stap is een overzicht te zien van welke studenten alle ontvangen feedback hebben gelezen, en welke dat (nog) niet hebben gedaan. Klik op de kopjes van de kolommen om de volgorde (oplopend of aflopend) waarin de studenten worden weergegeven om te keren. Studenten maken voortgang in de tabel door de ontvangen feedback te lezen.

Klik op de progressie circles onder 'Review progress' om het onderstaande scherm op te roepen. Klik op 'view' om het werk te zien dat de student ingeleverd heeft, inclusief de feedback die is ontvangen.

Stap 5: Reflections on the assignment (optional)

Het schrijven van een reflectie is een waardevolle stap om een opdracht mee af te sluiten. De student kan bijvoorbeeld een reflectie schrijven over hoe het hele proces van feedback geven verlopen is. De docent ziet deze reflectie in een overzicht in stap 5, zoals in de onderstaande afbeelding (als de docent deze optie in de instellingen heeft ingeschakeld). Hier kan de docent zien welke groepen en welke specifieke studenten vooruitgang hebben geboekt met het invullen van hun reflectie. Alleen de groepen waarvan de studenten vooruitgang hebben geboekt bij deze stap, zullen worden getoond zoals in de afbeelding hieronder. Als de docent de reflectie van een specifieke student wilt lezen, klikt de docent op "completed" naast de naam van de student om zijn reflectie te zien.

Grading

Als de docent 'grading' heeft opgenomen in de instellingen, dan zal het zichtbaar zijn na de laatste stap. In de afbeelding hieronder staat weergeven hoe dat er uit zal zien. Door op het pijltje rechts te klikken of door gebruik te maken van de scrollbar onderaan, kan de docent de rest van de 'grade' gedeelten bekijken (van links naar rechts). Helemaal rechts is er ook een 'optional grade adjustment' . De docent kan hiermee punten toevoegen of aftrekken voor elke student.

Dit is het einde van de handleiding Assignment Review | Docent Perspectief. Mochten er nog vragen of een technisch probleem ondervindt, neem dan contact op met ons vriendelijke support team door op de blauwe chatknop te klikken (P.S. support is elke weekdag 24 uur per dag beschikbaar en niet beschikbaar in het weekend).