Group Member Evalution
Docenten Perspectief
Group Member Evaluation | Docent Perspectief

Hoe kunnen de activiteiten van studenten in Group Member Evaluation bekeken worden?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel zal er stap voor stap worden uitgelegd hoe de voortgang van studenten kan worden bijgehouden en hoe docenten de feedback die onderling tussen de studenten gegeven wordt, kan worden bekeken in een Group Member Evaluation opdracht.

In de rechterbovenhoek van het scherm kun je op de focus knop klikken om de opdracht in volledig scherm weer te geven. Klik op de drie puntjes om de opdracht te bewerken.

Overall student progress / Voortgangsoverzicht studenten

Bovenaan de opdracht is een overzicht te zien van de Overall student progress. Klik op Statistics per active student om de voortgang van studenten op individueel niveau te zien. Hier kan worden bekeken of studenten de instructions, given feedback en het totale aantal review comments hebben gelezen en tot slot, of studenten de ontvangen feedback hebben gelezen.

Klik op de koppen van elke kolom om de volgorde te wijzigen (oplopend of aflopend) waarin de studenten worden weergegeven.

De vinkjes onder read instructions geven aan dat deze student de stap heeft voltooid. De licht paarse stip duidt aan dat de student de instructies nog niet heeft gelezen. Tot slot, betekent de rode stip dat de student de deadline voor het inleveren heeft gemist.

Onder het kopje give feedback, staat iedere ingekleurde staaf, voor een review die een student nog moet voltooien. Bijvoorbeeld, in de bovenstaande schermafbeelding moeten studenten van groep B twee reviews invullen. Een donkerpaarse staaf staat i.d.g. voor iedere voltooide review.

Een lichtpaars staaf betekent dat er een peer is toegewezen aan de student om te evalueren, maar dat de evaluatie nog niet helemaal voltooid is.

Een witte staaf geeft aan dat de student nog geen student(en) toegewezen gekregen heeft om te evalueren, klik hier voor een uitleg over hoe peers worden toegewezen.

Het is ook mogelijk om alle studentgegevens te exporteren naar een Excel-bestand. Dit bestand bevat informatie over de review ratings, review comments en grading. Dit bestand kan worden geëxporteerd door op de download knop te drukken binnen het Overall student progress kopje.

Stap 1: Instructions

Hier zie je de instructies die zijn ingesteld bij het configureren van de opdracht. De instructies kunnen worden gewijzigd door op de drie puntjes in de rechterbovenhoek van het scherm te klikken.

Stap 2: Given Reviews

In stap 2 is te zien welke studenten hun reviews hebben voltooid, hoeveel criteria ze hebben afgemaakt en het totale aantal comments dat ze hebben geschreven. Klik op de kopjes om de volgorde te wijzigen (oplopend of aflopend) waarin de studenten worden weergegeven. Door op de drie puntjes binnen de Given Reviews stap te klikken, worden de ratings per criterium weergeven. Nadat dit is ingeschakeld, wordt de gemiddelde review rating die gegeven zijn door de student zelf, zichtbaar in de tabel.

Er kan ook genavigeerd worden door de reviews via de playlist. Hierin kan er worden gescrold door de reviews door op 'view all' te klikken, of door de reviews van een specifieke groep of student te klikken.

Wanneer er geklikt wordt op 'view all', vertoond een heatmap van alle studentenbeoordelingen in de rubriek. Hier is ook een heat map beschikbaar om de ratings per groep te bekijken.

Navigeer naar een specifieke review van een student door ofwel door de playlist te gaan of door op ‘view’ bij de naam van de student in het opdrachtenoverzicht te klikken. In dit overzicht van de studenten reviews kun je alle gegeven ratings en reviews zien die de student in de opdracht heeft gegeven.

Gebruik de > knop om heen en weer te navigeren tussen een enkele review en de geaccumuleerde reviews. Klik per criterium op de knop 'x opmerkingen' om de specifieke opmerkingen van de student te zien. In dit menu kunnen docenten ook comments toevoegen of hierop reageren.

Step 3: Received Reviews

Binnen deze stap is een overzicht zichtbaar van welke studenten alle ontvangen feedback hebben gelezen en welke (nog) niet. Klik op de koppen van de kolommen om de volgorde (oplopend of aflopend) waarin studenten worden weergegeven om te keren.

Onder review progress, kan het percentage van hoe ver de student is met het lezen bekeken worden.

In het overzicht kun je ook zien hoeveel comments de student heeft gezien en wanneer ze voor het laatst actief waren.

Op dezelfde manier als bij stap 2 kunnen de review comments bekeken worden door op 'view all' te klikken of door een specifieke groep of student te bekijken. Het overzicht en de heatmap zien er hetzelfde uit als bij stap 2, het enige verschil is dat in dit overzicht de ontvangen beoordelingen en reviews per groep of student te zien zijn.

Klik op de progressie circles onder 'Review progress' om het onderstaande scherm op te roepen. Klik op 'view' om het werk te zien dat de student ingeleverd heeft, inclusief de feedback die is ontvangen.

Stap 4: Reflections on the assignment (optional)

Het schrijven van een reflectie is een waardevolle stap om een opdracht mee af te sluiten. De student kan bijvoorbeeld een reflectie schrijven over hoe het hele proces van feedback geven verlopen is. De docent ziet deze reflectie in een overzicht in stap 4, zoals in de onderstaande afbeelding (als de docent deze optie in de instellingen heeft ingeschakeld). Hier kan de docent zien welke groepen en welke specifieke studenten vooruitgang hebben geboekt met het invullen van hun reflectie. Alleen de groepen waarvan de studenten vooruitgang hebben geboekt bij deze stap, zullen worden getoond zoals in de afbeelding hieronder. Als de docent de reflectie van een specifieke student wilt lezen, klikt de docent op "completed" naast de naam van de student om zijn reflectie te zien.

Grading

Als de docent 'grading' heeft opgenomen in de instellingen, dan zal het zichtbaar zijn na de laatste stap. In de afbeelding hieronder staat weergeven hoe dat er uit zal zien. Door op het pijltje rechts te klikken of door gebruik te maken van de scrollbar onderaan, kan de docent de rest van de 'grade' gedeelten bekijken (van links naar rechts). Helemaal rechts is er ook een 'optional grade adjustment' . De docent kan hiermee punten toevoegen of aftrekken voor elke student.

Dit is het einde van de handleiding Group Member Evaluation | Docent Perspectief. Mochten er nog vragen of een technisch probleem ondervindt, neem dan contact op met ons vriendelijke support team door op de blauwe chatknop te klikken (P.S. support is elke weekdag 24 uur per dag beschikbaar en niet beschikbaar in het weekend).