Skill Review
Docenten Perspectief
Skill Review | Docent Perspectief

Hoe kan de voortgang van de studenten worden beoordeeld in Skill Review?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Dit artikel zal als wegwijs dienen voor onze Skill Review tool en de mogelijkheden ervan. Dit artikel is geschreven om meer inzicht te bieden in de functionaliteiten van deze tool.

In dit artikel wordt een demo-opdracht met studentenactiviteit getoond, om te laten zien hoe de tool eruit ziet als deze gevuld is met actieve studenten.

Overall student progress

Bovenaan de opdracht is een overzicht te zien met daarin de voortgang van de studenten. Klik op statistics per active student (statistieken per actieve student) om de voortgang van de individuele studenten in te zien. Hier wordt weergegeven of de studenten de instructies hebben gelezen (read instructions) en of de studenten de feedback hebben gelezen (read their feedback).

Het is daarnaast ook mogelijk om alle gegevens van de studenten te exporteren naar een excel-bestand. Dit bestand bevat informatie over de beoordelingscijfers, het commentaar op de beoordeling en de beoordeling. Deze export kan gedownload worden door op de knop download te klikken in het venster met de totale voortgang van de studenten (overall student progress).

Stap 2: Give feedback on groups

Gewoonlijk kan er vanuit een docent perspectief, gekeken worden naar de ingeleverde opdracht en bijdragen van de studenten (Evaluatie van groepslid, Peer Review, Discussieopdracht). Omdat de rol van de docent binnen de Skill Review (en Assignment Review) vereist dat er feedback gegeven wordt aan de studenten, zal in stap 2 de door de docent gegeven feedback beschikbaar zijn om te bekijken.

Druk op start reviewing (start beoordeling) om te beginnen. Wanneer het beoordelen is afgerond, zal er review complete (review voltooid) weergegeven worden.

Waar dit deel normaal gezien studenten activiteit zou zijn, is dit nu de activiteit van de docenten zelf.

Stap 3: Received Reviews

Verder is zichtbaar hoeveel feedback de studenten hebben gelezen, dit kan door te navigeren naar het voortgangsoverzicht. Ook de gemiddelde beoordeling die zij hebben ontvangen is hier zichtbaar, evenals het aantal ontvangen commentaren en de tijd die zij hebben besteed aan het lezen van de feedback.

Door te klikken op het voortgangsoverzicht, kan de specifieke beoordeling bekeken worden. Er kan hier op de grijze (gelezen) of blauwe (ongelezen) tekstballonnen gedrukt worden, om naar de beoordeling te gaan, waar de opmerkingen toegewezen aan de student bekeken kunnen worden.

Stap 4: Reflections (optional)

Het schrijven van een reflectie is een waardevolle stap om een opdracht mee af te sluiten. De student kan bijvoorbeeld een reflectie schrijven over hoe het hele proces van feedback geven verlopen is. De docent ziet deze reflectie in een overzicht in stap 4, zoals in de onderstaande afbeelding (als de docent deze optie in de instellingen heeft ingeschakeld). Hier kan de docent zien welke groepen en welke specifieke studenten vooruitgang hebben geboekt met het invullen van hun reflectie. Alleen de groepen waarvan de studenten vooruitgang hebben geboekt bij deze stap, zullen worden getoond zoals in de afbeelding hieronder. Als de docent de reflectie van een specifieke student wilt lezen, klikt de docent op "completed" naast de naam van de student om zijn reflectie te zien.

Grading

Als de docent 'grading' heeft opgenomen in de instellingen, dan zal het zichtbaar zijn na de laatste stap. In de afbeelding hieronder staat weergeven hoe dat er uit zal zien. Door op het pijltje rechts te klikken of door gebruik te maken van de scrollbar onderaan, kan de docent de rest van de 'grade' gedeelten bekijken (van links naar rechts). Helemaal rechts is er ook een 'optional grade adjustment' . De docent kan hiermee punten toevoegen of aftrekken voor elke student.

Dit is het einde van de handleiding Skill Review | Docent Perspectief. Mochten er nog vragen of een technisch probleem ondervindt, neem dan contact op met ons vriendelijke support team door op de blauwe chatknop te klikken (P.S. support is elke weekdag 24 uur per dag beschikbaar en niet beschikbaar in het weekend).