FeedbackFruits Platform
Shared Libraries | Activiteit en Rubriek Template Management
Shared Libraries | Activiteit en Rubriek Template Management
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel worden drie belangrijke onderdelen behandeld:

• Wat zijn Shared Libraries?

• Hoe kan ik ze aanmaken en openen?

• Rubriek- en activiteitensjablonen implementeren vanuit Shared Libraries

What are shared libraries

Na het succes van My Library, waarmee docenten en ontwerpers hun templates voor rubrics en activiteiten op persoonlijk of institutioneel niveau kunnen beheren en organiseren, hebben we nu Shared Libraries ontwikkeld.

Deze 'libraries' zijn samenwerkingsruimtes, waar leerontwerpers kunnen samenwerken om cursussen en templates voor rubrics te maken die specifiek zijn voor de hele instelling of voor bepaalde disciplines, faculteiten of programma's binnen de instelling. De naam van de library kan gemakkelijk aangepast worden, bijvoorbeeld "Rechtenfaculteit" of "Faculteit van Sociale Wetenschappen".

Het segmenteren van de shared libraries helpen instellingen bij het standaardiseren en organiseren van templates, het behouden van kwaliteit, het aanpassen waar nodig en het delen van best practices zoals uitgebreide rubrics of uitgebalanceerde activiteiten.

De shared libraries stellen instellingen ook in staat om hun populaties te segmenteren en praktijkgemeenschappen te creëren.

Shared Library aanmaken en openen

Shared Library aanmaken

Om een gedeelde bibliotheek aan te maken, moet je contact opnemen met je 'customer success manager' om de feature flag in te schakelen. We raden aan dat alleen learning designers toegang te geven voor het aanmaken van shared libraries, om te voorkomen dat er te veel libraries worden aangemaakt.

Zodra de feature flag is ingeschakeld, heb je toegang tot de shared library vanaf dezelfde locatie als 'Mijn bibliotheek', vanuit de toolpicker of binnen een FeedbackFruits activiteit.

Wanneer je het platform ingaat, zie je een nieuwe toevoeging in de zijbalk, 'Alle bibliotheken'. Door op de knop "Nieuwe bibliotheek" te klikken, maak je een nieuwe bibliotheek aan.

Je kunt de bibliotheek een naam en beschrijving geven. Je kunt deze later altijd nog wijzigen.

Je kunt ook anderen uitnodigen voor de shared library. Nu kun je andere docenten uitnodigen die van plan zijn deze templates te gebruiken, zij zouden dan alleen de bibliotheek kunnen bekijken, wat betekent dat ze de activiteiten templates in hun toolpicker kunnen zien wanneer ze een FeedbackFruits activiteit opzetten, en de rubrics uit de bibliotheek kunnen wanneer ze rubrics aan de activiteiten willen koppelen.

Door op 'instellingen' te klikken, krijg je toegang tot een venster waar je wie dan ook kunt uitnodigen.

Je kunt dit doen door hun e-mails toe te voegen, je kunt meerdere e-mails tegelijk toevoegen.

Templates uit de Shared Libraries implementeren in FeedbackFruits activiteiten

Als je docenten hebt toegevoegd als kijkers, kunnen ze de templates die je hebt gemaakt op de volgende locaties zien:

1. De toolpicker: Bij het opzetten van een activiteit in de LMS

2. Criteria toevoegen in een FeedbackFruits-activiteit

Op deze manier kunnen docenten de templates direct implementeren en gebruiken!

Dit is het einde van de tutorial over Shared Libraries | Activiteit en Rubriek Template Management.

Als je vragen hebt of een technisch probleem ondervindt, kun je contact opnemen met ons vriendelijke ondersteuningsteam door op de blauwe chatknop te klikken (Opmerking: ondersteuning is elke werkdag 24 uur beschikbaar & niet beschikbaar in het weekend).