Kan ik een bestaande FeedbackFruits opdracht kopiëren vanuit mijn LMS?
Kan ik een bestaande FeedbackFruits opdracht kopiëren vanuit mijn LMS?

Ik wil een oudere opdracht kopiëren

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het is gemakkelijk om een leeractiviteit die je al hebt opgezet opnieuw te gebruiken. Onthoud eerst de naam van de opdracht die je wilt kopiëren. Maak dan een nieuwe, lege opdracht van de relevante tool in dezelfde of een andere cursus. Open de module, druk op "Aan de slag" en je krijgt het gebruikelijke instelscherm te zien.

In de instelmodus heb je toegang tot een klein uitklapmenu door te klikken op "kopiëren van bestaande", net boven de eerste stap.

Het menu bevat de naam van de oude leeractiviteiten die je hebt ingesteld in de respectievelijke tool, samen met de datum en de naam van de maker. Selecteer de gewenste activiteit in deze lijst.

Zodra je op de gewenste versie klikt, worden alle bijbehorende instellingen en het bestand dat de betreffende versie gebruikte, gekopieerd van de oude versie naar de nieuwe. De kopie zal niet de groepen bevatten die in de vorige toewijzing zaten.

Zodra je op "Opslaan" klikt, is het proces van het kopiëren van een oude opdracht naar een nieuwe afgerond. Zorg er echter voor dat je ook in de LMS-interface een passende naam voor je nieuwe leeractiviteit instelt.

Templates

Templates kunnen worden gemaakt van bestaande activiteiten; ze kunnen dan worden geprioriteerd en gemakkelijk terug te vinden zijn. Dit is beschikbaar in alle tools die momenteel gekopieerd kunnen worden. Templates zijn gekoppeld aan een individuele gebruiker, wat betekent dat docenten geen templates kunnen zien die door hun collega's zijn gemaakt. Er zijn twee manieren waarop een template aangemaakt kan worden:

• na het opslaan/publiceren van een opdracht is er de nieuwe knop 'maak template' rechtsboven in het scherm naast de optieknop.

• als je een nieuwe activiteit maakt door op de knop 'kopieer van bestaande activiteit' te klikken, verschijnt er een dialoogvenster waarin je een activiteit/sjabloon kunt kiezen. In dit nieuwe dialoogvenster kun je door een activiteit te selecteren de activiteit opslaan als template.

Nadat je een template hebt gemaakt, wordt deze vastgemaakt en is deze beschikbaar in het menu 'Gebruik kopie van bestaande' wanneer je een nieuwe opdracht maakt. De templates staan bovenaan in het menu en je recent gebruikte opdracht staat eronder.

Dit is het einde van het Kan ik een bestaande FeedbackFruits opdracht kopiëren vanuit mijn LMS? artikel.

Als je vragen hebt of een technisch probleem ondervindt, kun je contact opnemen met ons vriendelijke ondersteuningsteam door op de blauwe chatknop te klikken (Opmerking: ondersteuning is elke werkdag 24 uur beschikbaar & niet beschikbaar in het weekend).