Features
Interactive Study Material | Vragenkaarten en Discussiethreads
Interactive Study Material | Vragenkaarten en Discussiethreads

Hoe voeg je een vragenkaart of discussie toe aan een interactief document, interactieve video of interactieve audio?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

In een Interactief Document, Interactieve Video of Interactieve Audio kunnen zowel docenten als studenten vragenkaarten en discussiethreads toevoegen. Als docent kun je één of beide opties uitschakelen voor je studenten. Kijk hoe je dit doet in de installatiegidsen voor Interactieve Video, Interactief Document of Interactieve Audio.

Als je op de plus-knop klikt in een document, video of audiobestand, kun je een discussiethread of vragenkaart toevoegen. De plus-knop verschijnt als je een deel van de tekst selecteert of over de tijdlijn scrollt. Voor Interactieve documenten is er ook een plusknop in de rechterbenedenhoek van het scherm: hiermee voeg je een algemene vragenkaart of discussiethread toe, niet specifiek gekoppeld aan een bepaald deel van het bestand.

Het toevoegen van vragen en discussies werkt hetzelfde voor alle drie de tools. De voorbeelden in dit artikel komen uit een Interactieve Video.

Vragenkaarten

Als je op Vragenkaart klikt, moet je kiezen tussen een open vraag of een meerkeuzevraag.

Open Vraag

Bij open vragen voer je de vraag en (optioneel) het juiste antwoord in. Naast het toevoegen van tekst is het ook mogelijk om een bestand aan de vraag toe te voegen door op de paperclip te klikken.

Nadat een student de vraag heeft beantwoord, ziet hij dit modelantwoord en kan hij aangeven of zijn antwoord goed, bijna goed of fout is. Als er geen goed antwoord is toegevoegd, hoeven studenten niet aan te geven of hun antwoord goed of fout was en wordt de vraag als goed noch fout geteld.

De docent kan altijd de antwoorden van de studenten op de vraag zien. Standaard zullen studenten deze antwoorden ook zien na het beantwoorden van de vraag, maar dan geanonimiseerd. Je kunt dit uitschakelen door het vinkje naast Studenten zien geanonimiseerde antwoorden van medestudenten na het beantwoorden uit te zetten.

Als studenten een vraag maken, zien ze deze optie niet. Voor vragen die door studenten zijn gemaakt, beslist de docent in de instellingen of studenten de antwoorden van hun medestudenten kunnen zien. Je kunt meer informatie vinden over waar je deze optie kunt inschakelen in onze hulpartikelen over instellingen (je vindt ze hier: Interactieve Video, Interactief Document of Interactieve Audio).

Als je de optie Stel verplicht dat studenten eerst deze vraag beantwoorden voordat ze verder gaan met video inschakelt, wordt het deel van de video (document of audio) dat na de vraag komt verborgen voor studenten totdat ze de vraag beantwoorden. In het geval van een Interactief Document kunnen studenten de rest van het document niet lezen. In het geval van een interactieve video of audio kunnen studenten niet verder kijken of luisteren tot ze de vraag beantwoord hebben. Let op dat de vraag niet correct beantwoord hoeft te zijn om verder te kunnen lezen/kijken/luisteren. Als student heb je deze optie niet, medestudenten kunnen de vraag altijd overslaan.

Klik op Publiceren om de vraag aan de video toe te voegen. De vraag wordt niet opgeslagen als je deze niet publiceert.

Meerkeuzevragen

Om een meerkeuzevraag te maken, schrijf je je vraag en vul je de antwoordopties in. Ook bij meerkeuzevragen is het mogelijk om een bestanden toe te voegen door op de paperclip te klikken. Klik op Antwoord toevoegen om meer opties toe te voegen. Vink de vakjes naast de antwoorden aan om aan te geven welk antwoord juist is. Als meerdere antwoorden goed zijn, kun je meerdere vakjes aanvinken. Als je wilt dat studenten meerdere antwoorden kunnen selecteren, zorg er dan voor dat je ook de optie Laat deelnemers meerdere antwoorden selecteren inschakelt. Als een student ten minste één van de juiste antwoorden kiest, wordt zijn antwoord als juist geteld.

Als je de optie Stel verplicht dat studenten eerst deze vraag beantwoorden voordat ze verder gaan met video inschakelt, wordt het deel van de video (document of audio) dat na de vraag komt verborgen voor studenten totdat ze de vraag beantwoorden, zoals hierboven uitgelegd.

Door de Scratch-off modus in te schakelen, heeft de student meerdere pogingen om de vraag te beantwoorden, maar verliest hij mogelijke punten bij elke verkeerde poging. Als deze modus is ingeschakeld, kan slechts één antwoord als het goede antwoord worden geselecteerd. Lees hier meer over de pedagogie achter de Scratch-off modus.

Klik op Publiceren om je vraag op te slaan en toe te voegen aan de video.

Discussiethread

Om een discussiethread toe te voegen, selecteer je de juiste sectie van de video, het document of de audio, klik je op de plus-knop en klik je op Discussiethread. Schrijf uw commentaar in de rechter zijbalk. U kunt een bijlage (bijvoorbeeld een video, PDF-bestand of afbeelding) of een ingesproken bericht aan de thread toevoegen door op de paperclip onder het tekstveld te klikken. Klik op Publiceren om uw discussie op te slaan en toe te voegen aan de video.

Andere Functionaliteiten

• Als je een vragenkaart of discussiethread maakt, kun je altijd het geselecteerde deel van de tekst of tijdlijn wijzigen. Je kunt gewoon een nieuwe selectie maken en deze wordt automatisch bijgewerkt. Je kunt de selectie ook verwijderen door op het kruisje naast het tijdstempel/bladzijdenummer te klikken (zoals in de afbeelding hierboven).

• Zowel de docent als de studenten kunnen hun eigen discussiethreads, vragenkaarten of antwoorden op discussiethreads bewerken of verwijderen. De docent kan ook discussies, vragenkaarten en antwoorden op opmerkingen van studenten verwijderen als dat nodig is.

• Zowel de docent als de studenten kunnen antwoorden op discussiethreads.

• Zowel de docent als de studenten kunnen de antwoorden op vragen, discussiethreads en elkaars antwoorden op opmerkingen upvoten door op de duim omhoog-knop te klikken.

• Als je een gemaakte vraag of opmerking bekijkt in de zijbalk aan de rechterkant, kun je op de blauwe link klikken (zie afbeelding hieronder) om naar het gedeelte in het document, video- of audiobestand te navigeren waar de opmerking of vraagkaart werd ingevoegd.

Dit is het einde van het vragenkaarten en discussies artikel.

Als je vragen hebt of een technisch probleem ondervindt, neem dan contact op met ons vriendelijke ondersteuningsteam door op de blauwe chatknop te klikken (Opmerking: ondersteuning is elke werkdag 24 uur beschikbaar & niet beschikbaar in het weekend).