Interactieve Video opzetten

Hulp nodig bij het opzetten van Interactieve Video?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met Interactieve Video kan de docent een video uploaden en ‘Question Cards’ of ‘Discussion Threads’ aan toevoegen. 'Question Cards' helpen de docent en de studenten te peilen hoe goed ze de inhoud van de video hebben begrepen. Daarnaast kunnen vragen en opmerkingen studenten helpen de belangrijkste argumenten in de video te vinden, of online discussies over de inhoud op gang brengen, zodat studenten beter voorbereid zijn op de les.

Nadat een nieuwe Interactieve Video aangemaakt is in het LMS of op het platform, is het volgende scherm te zien.

Om een Interactieve Video te hergebruiken, selecteer dan de Interactive Video uit de ‘use copy of existing’ lijst. Er wordt een kopie gemaakt van deze bestaande opdracht, waarbij alle bijdragen van de docent ('Discussion Threads', ‘Question Cards’, instructies) worden gekopieerd. Studentenprogressie wordt niet gekopieerd.

Een nieuwe Interactive Video opzetten

Begin bij het aanmaken van een nieuwe opdracht met het schrijven van een titel. Afhankelijk van de LMS, wordt de titel die is ingesteld bij het maken van de opdracht in de LMS hier al gekopieerd.

Stap 1: Instructions

In de instructiestap kun je de leerlingen informatie geven over het gebruik en het doel van de opdracht. Verder kun je kiezen of je de bijdragen van de leerlingen zichtbaar wilt maken voor iedereen in de opdracht, of dat je ze opsplitst en alleen zichtbaar laat zijn voor groepsleden.

Contribute individually, see contributions within groups

Met deze optie kunnen de studenten all contributies van anderen binnen de opdracht zien.

Contribute individually, see contributions within groups

Met deze optie kunnen de studenten het materiaal in kleinere groepen bespreken. Je kunt, bijvoorbeeld, de video toegankelijk maken per klas in plaats van hem te publiceren voor alle leerlingen in de cursus.

Als deze instelling ingeschakeld is, zullen de leerlingen alleen antwoorden zien op Questions Cards en Discussion Threads van groepsleden. In Discussion Threads gepost door de leraar, zullen ze alle antwoorden van de leerlingen zien.

Nadat je de optie hebt ingeschakeld, moet je de groepen definiëren die je wilt gebruiken in het LMS. Zie dit artikel over hoe je de juiste groepen selecteert voor de Interactieve Video wanneer FeedbackFruits volledig is geïntegreerd in de LMS. Kunt je geen groepen selecteren in de LMS? Dit artikel legt uit hoe eigen groepen kunt maken met behulp van een CSV-bestand.

Wanneer u groepen gebruikt, zien leerlingen alleen de annotaties van leerlingen binnen hun groep. Als leraar kunt u filteren op een specifieke groep, of de annotaties van alle leerlingen in de opdracht zien. In het overzicht Overall student progress ziet u de statistieken per groep.

Stap 2: Video

Om een video te uploaden, sleep de gewenste video of klik op ‘select video’ om een videofile vanuit de computer te uploaden. Als de gewenste video online te vinden is, kopieer en plak dan de link in het ‘paste link’ veld. Met het uploaden van een link is het belangrijk dat een link van een publiek toegankelijke website wordt gebruikt die geen authenticatie vereist. Niet alle streamingplatforms, ook al zijn ze publiek toegankelijk, kunnen worden ondersteund.

Nadat de video is geüpload, kunt de Interactive Video klaargezet worden. Klik op ‘open video’ om de video te bekijken en vragen en opmerkingen toe te voegen. Door op ‘change file’ te klikken kan de video veranderd worden.

Question Cards en Discussion Threads toevoegen

Klik op de ‘+’ op de tijdlijn om ‘Question Card’ of een ‘Discussion Thread’ toe te voegen.

'Question Cards' zijn inline oefenmomenten voor studenten en kunnen zowel door de docent als door studenten worden toegevoegd als dit is ingeschakeld (zie ‘settings’). Een 'Discussion Thread' kan een vraag of een discussiepunt zijn en kan zowel door de docent als door de studenten toegevoegd worden, wanneer dit ingeschakeld is. Studenten (en docenten) kunnen op elkaars opmerkingen antwoorden, waardoor het mogelijk wordt om inline discussies te voeren.

Klik hier voor meer informatie over de mogelijkheden met het toevoegen van ‘Question Cards’ en ‘Discussion Threads’.

Settings

Klik op ‘settings’ om het instellingenveld uit te breiden.

'Allow students to download the material'

Onder instellingen kan de optie auteursrechtelijk beschermd materiaal ingeschakeld worden. Met deze optie ingeschakeld, kunnen studenten de video niet downloaden. Als de optie niet aan staan krijgen de studenten een downloadknop te zien, waarmee ze de originele video kunnen downloaden. Wanneer er een video via een link is geupload is deze instelling er niet. De studenten kunnen de video dan niet downloaden, maar ze kunnen wel navigeren naar de website waar de video gehost wordt.

‘Student contributions’

Standaard mogen studenten ‘Discussion Threads’ plaatsen bij de video. 'Discussion Threads' kunnen de interactiviteit met het studiemateriaal stimuleren, maar dit is niet altijd wenselijk, afhankelijk van uw opstelling. Daarom kan deze optie ook worden uitgeschakeld.

Het is ook mogelijk om aan te geven dat studenten 'Question Cards' mogen plaatsen (standaard uitgeschakeld). studenten hun eigen vragen en die van hun medestudenten laten stellen en beantwoorden, kan een waardevolle leerervaring zijn. Daarom kan dit ingeschakeld worden indien gewenst.

Wanneer de studenten hun eigen 'Question Cards' kunnen posten, dan zie je een nieuwe optie verschijnen: studenten kunnen elkaars antwoorden zien op 'Question Cards' die door studenten gemaakt zijn. Als u deze optie inschakelt, kunnen studenten geanonimiseerde antwoorden van medestudenten zien nadat ze zelf de vraag beantwoord hebben.

‘Students contribute anonymously’

Alle bijdragen van studenten in deze activiteit (discussies, vragen en antwoorden op vragen) worden getoond aan hun medestudenten met gebruik van pseudoniemen. Docenten zien altijd de naam van de student.

‘Deadlines and real-time control’

Het is ook mogelijk om een begin- en/of einddatum in te stellen waarop de studenten een bijdrage aan de opdracht kunnen leveren. Voor meer informatie over hoe dit in te stellen, en hoe dit de opdracht beïnvloedt, klik hier.

‘Add module’

Extra modules kunnen worden toegevoegd aan de opdracht om de pedagogische waarde van de opdracht te verhogen. Deze modules kunnen worden toegevoegd door te klikken op de blauwe plus-knop onderaan de opdracht in de 'bewerk'-modus.

‘Configurable grading’

Beoordeling kan aan de opdracht worden toegevoegd in de vorm van de module Configureerbare beoordeling. Hier kunt u cijfers toekennen aan studenten op basis van hun deelname (hebben ze bijvoorbeeld deelgenomen aan alle discussies) en prestaties (hoe hebben ze gescoord op de vragenkaarten). Meer informatie vindt u in de bovenstaande link.

'Participation grading'

Met deze module kun je de studenten beoordelen op eigen geselecteerde 'best contributions'. Creëer een veilige leer omgeving waarin de studenten zich vrij voelen mee te doen, omdat ze alleen worden beoordeeld op eigen geselecteerde contributies. Lees hier meer over het opzetten van deze module.

‘Reflect on the activity’

Aan de opdracht kan een reflectiestap worden toegevoegd die kan worden beoordeeld en die moet worden voltooid na de hoofdopdracht. Het is mogelijk om voor deze stap een aparte deadline te bepalen, een minimum en maximum aantal woorden in te stellen en bebehorende instructies te geven.

Ondertitels toevoegen

Wij ondersteunen ondertitels uit populaire bronnen, zoals Youtube en Vimeo. Het is ook mogelijk om uw eigen ondertitels aan een video toe te voegen via Amara.org. Ondertitels van .srt bestanden worden nog niet ondersteund.

U bent nu klaar met het instellen van uw interactieve video!