Assignment Review Opzetten

Hulp nodig bij het opzetten van een Assignment Review opdracht?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Dit artikel bespreekt het proces van het opzetten van een Assignment Review opdracht.

Alle FeedbackFruits tools worden in stappen opgezet. In Stap 1 worden de algemene instructies toegevoegd. In Stap 2 wordt de deadline voor het geven van feedback ingesteld, evenals de criteria, en het vereiste aantal reviews dat een student dient in te leveren. In Stap 3 dienen de studenten de feedback die zij hebben ontvangen te lezen en (indien vereist) een reflectie te schrijven met betrekking tot deze feedback.

Stap 1: Instructies

Allereerst dient er een titel ingevuld te worden, zonder titel kan de opdracht niet worden opgeslagen. Er kan gekozen worden voor het aanmaken van een nieuwe opdracht of een kopie van een bestaande opdracht door use copy of existing te klikken. Hier is een overzicht beschikbaar van de eerder aangemaakte Assignment Review opdracht waaraan het account gekoppeld is.

Indien een kopie van een bestaande opdracht wordt gemaakt, zullen alle bijdragen van de leraar (opmerkingen, vragen, instructies) worden gekopieerd. Bijdragen van leerlingen worden niet gekopieerd.

Alle Assignment Review-opdrachten in deze lijst zijn opdrachten waarbinnen de docentenrol is toegekend. Door een docentenrol toe te voegen in een opdracht van een collega, dient de specifieke opdracht geopend te worden. Daarna wordt deze opdracht ook getoond in de copy from existing-lijst. (Als je FeedbackFruits via ons platform of .direct gebruikt, is deze functie niet beschikbaar, in plaats daarvan kun je de bestaande opdracht kopiëren).

Vul instructies in. Hier kunnen de algemene instructies voor de opdracht ingevuld worden. Let op: als dit veld leeggelaten is, kan de opdracht niet worden gepubliceerd of opgeslagen.

Door op change te klikken, kan er gekozen worden tussen individual assignment (een individuele opdracht) of een group assignment (groepsopdracht). Klik hier voor een gedetailleerde handleiding om leerlingen aan groepen toe te wijzen of om groepen over te nemen van uw LMS.

Door op change te klikken, zal er een keuzemenu met de volgende opties verschijnen.

• Individually

Gebruik deze optie als gewenst is dat de studenten hun werk individueel inleveren en individueel beoordeeld worden. Alle feedback die aan de leerling gegeven wordt, zal gebaseerd zijn op hun individuele inzending en zal alleen voor hen zichtbaar zijn.

• As a group

Gebruik deze optie als er gewenst is dat de studenten hun werk als groep inleveren en ook als groep beoordeeld dienen te worden. In dit geval leveren de studenten hun opdracht in als groep en zal de feedback die aan de studenten kan worden gegeven zichtbaar zijn voor alle groepsleden.

• Individually, show as groups

Gebruik deze optie als gewenst is dat de studenten het werk individueel inleveren en individueel worden beoordeeld, maar wel binnen een groep weergegeven worden. Deze optie laat toe dat de studenten aan de leraar getoond worden binnen een uit de LMS geselecteerde groep. Deze samenwerkings-optie maakt het gemakkelijker voor meerdere leerkrachten om samen te werken in één opdracht.

Stap 2: Submissions

Instructions (optioneel) Indien er sprake is van specifieke inlever-instructies voor de leerlingen (zoals het gewenste lettertype, regelafstand, de naam van het bestand, enzovoort) kunnen deze hier ingevuld worden. Voorbeeld: Het benoemen van het studentnummer in de bestandsnaam. Upload zowel het document als de dia's die gebruikt zullen worden bij het presenteren van de opdracht.

Deadline Stel hier de inleverdeadline in. Studenten dienen hun werk voor deze deadline te uploaden. Na de deadline kan er begonnen worden met het beoordelen van de submissions van de studenten. Indien er geen deadline is ingesteld, kan hier direct mee gestart worden.

Required Submissions Hier kan het aantal bestanden dat ingeleverd dient te worden door de student worden ingesteld. De eisen omtrent inleveren kunnen ingesteld worden op ‘exactly’ (precies), ‘minimum’ of ‘between’ (tussen) het gekozen aantal. In het voorbeeld zichtbaar op de schermafbeelding is deze instelling gezet op precies één document.

Allow students to hand in these file types Hier kunnen er specifieke instellingen worden gemaakt met betrekking tot de bestandstypen die studenten in mogen leveren. Studenten zullen geen bestandstypes kunnen uploaden als het vinkje is weggehaald. Voor een overzicht van welke formaten worden ondersteund voor elk bestandstype, klik hier.

Visibility Als Students’ work is visible to their reviewers is geselecteerd, zal het werk van de student zichtbaar voor de reviewer (de docent) en de student zelf. Indien er is gekozen voor Students’ work and received feedback is visible (after the deadline) to every student, zal iedere student het werk en de reviews kunnen bekijken. Studenten zullen de mogelijkheid hebben om opmerkingen te plaatsen op de feedback evenals “up-votes” (vind ik goed) aan feedback/commentaren. Let op dat indien deze optie is aangezet zonder dat er een deadline is ingestel, de het werk en de feedback direct zichtbaar zal zijn zodra deze is geüpload. Wanneer Student’s work and received feedback is visible (after the deadline) to every student who’ve handed in , zullen enkel studenten die een opdracht hebben ingeleverd de bestanden in kunnen zien.

Stap 3: Give feedback on student work

Om structuur aan te brengen in de feedback aan de leerlingen gegeven zal worden, kunnen hier criteria ingesteld worden. Dit maakt het makkelijker voor leerlingen om te zien waar ze zich moeten verbeteren en het geeft ze een gestructureerd overzicht van hun feedback. Is het naast het geven van formatieve feedback ook gewenst om cijfers toe te kennen voor bepaalde criteria kunnen hier rubrics toegevoegd worden. Klik op change om criteria toe te voegen, te bewerken of te verwijderen. Klik hier voor een gedetailleerde handleiding voor het instellen van criteria.

Stap 4: Received reviews

Stel een deadline in voor deze laatste stap, indien gewenst. Studenten kunnen na het verstrijken van de deadline de feedback bekijken, maar niet voor punten (als er punten te verdienen zijn bij dit onderdeel). Indien er geen deadline is ingesteld, kunnen de studenten altijd de feedback bekijken voor punten.

Stap 5: Reflections on the assignment (optioneel)

Het schrijven van een reflectie is een waardevolle stap om een opdracht mee af te sluiten. De student kan bijvoorbeeld een reflectie schrijven over hoe het hele proces van feedback geven is verlopen. Deze stap kan worden toegevoegd door op de paarse-cirkel-plus-knop te klikken (aan het eind van de laatste stap). De optie 'Reflections on the activity' wordt dan zichtbaar (zie onderstaande afbeeldingen).

In de afbeelding hieronder kun je zien dat de opdracht een deadline kan hebben, evenals een vereiste lengte van woorden. Er is ook een beschrijvingsveld waarin je kunt aangeven waarover de studenten moeten nadenken in verband met de opdracht. De studenten kunnen met deze stap beginnen als de docent stap 3 "Feedback by teacher" voltooid heeft. De studenten kunnen dan beginnen met het schrijven van hun reflectie (zelfs voordat ze de feedback al gelezen hebben).

Grading

Het is voor deze opdracht mogelijk om een beoordeling toe te voegen door het klikken op de paarse plus-knop aan de linker kant van het scherm. Hier kan worden ingesteld hoeveel punten er worden gekoppeld aan ieder van de onderdelen binnen de opdracht, een indicatie wordt weergeven op de onderstaande schermafbeelding. Tot slot, dient er op Publish geklikt te worden rechts-boven in het scherm om de opdracht op te slaan.

Dit is het einde van de handleiding Assignment Review opzetten. Mochten er nog vragen of een technisch probleem ondervindt, neem dan contact op met ons vriendelijke support team door op de blauwe chatknop te klikken (P.S. support is elke weekdag 24 uur per dag beschikbaar en niet beschikbaar in het weekend).