Assignment Review
Studenten Perspectief
Assignment Review | Studenten Perspectief

Hoe werkt een Assignment Review als student?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Dit artikel zal de Assignment Review tool beschrijven door toe te lichten welke mogelijkheden er te bieden zijn. Het artikel is geschreven om meer inzicht te bieden in de functionaliteiten van dit hulpmiddel.

Instructies

In stap 1 zijn de instructies te vinden die de docent in de opdracht toegevoegd evenals een overzicht van de groepsleden.

Stap 2: Hand in

Door naar beneden te scrollen naar stap 2, zal het vak zichtbaar worden waarbinnen het bestand ingeleverd dient te worden. Hier kan gekozen worden om het bestand vanaf een computer te selecteren en te uploaden, maar hier kan ook gekozen worden om het bestand naar het vak te slepen. Er is hier ook een optie om een website link in te voegen, bijvoorbeeld als er gewenst is om een YouTube video te uploaden. Daarna kan er op ‘submit’ geklikt worden.

OPMERKING. Zorg ervoor dat de bestanden op de geïnstrueerde manier worden upload (soms staat er net onder "Hand In") en natuurlijk voor de deadline (soms kan het inleveren na de deadline toegestaan worden door je docent). Inleveren kan in de meeste beschikbare formaten, maar instructies van de docent zullen dit verduidelijken.

Wanneer het werk is geupload, zal het volgende scherm verschijnen. Hier zal de naam van het bestand zichtbaar zijn, met daarnaast een groene ‘checkmark’ met de tekst ‘hand-in received’, evenals een prullenbak icoon voor het geval dat er gewenst wordt de opdracht te verwijderen. Let op dat een bestand enkel verwijdert kan worden voor dat de deadline is verlopen.

Indien gewenst, kunnen er meerdere bestanden worden geüpload. Door op de naam van het bestand te klikken, kan het bestand in een apart venster bekeken worden.

Stap 3: Feedback by teacher

Waar in onze andere feedback tools, zoals Group Member Evaluation, Peer Review of Discussion Assignment, de volgende stap bedoeld is voor leerlingen om feedback te geven of met elkaar te discussiëren, zal de docent feedback geven. De student dient hier enkel te wachten tot deze feedback voor hen beschikbaar is gesteld in de volgende stap, stap 4.

Stap 4: Read received feedback

Wanneer de docent de feedback heeft afgerond en gepubliceerd, zal het volgende zichtbaar worden. Allereerst zal het ingeleverde bestand terug te vinden zijn onderaan het opdrachtvenster, in het vak “Read received feedback”. Zoals hier zichtbaar is, zal het aantal gemaakte opmerkingen hier weergegeven worden. Om de feedback te lezen, kan er op de blauwe tekstballonnen geklikt worden, dit zal de specifieke opdrachten weergeven.

Om alle feedback te zien, kan er op het bestand worden geklikt om het gehele document te zien. Dit zal het hoofdscherm van de module openen. Aan de linkerkant zie zal het document met de annotaties weergegeven worden (als er al annotaties zijn toegevoegd - dit is niet verplicht, aangezien de docent ook kan kiezen enkel een score en commentaar te leveren op de algemene tekst) weergegeven als grijze vakjes die paars worden als wanneer de muis hier overheen gaat. Als er op geklikt wordt, zal de bijgevoegde opmerking zichtbaar worden.

Aan de rechterkant is het feedback/sociale vak weergegeven. Hier zijn alle behaalde scores, de eisen waarop ze gebaseerd waren en de mogelijkheid om het commentaar van de docent te zien. Zodra deze gelezen zijn, zal dit in het systeem worden geregistreerd, en waardoor de docent inzicht heeft in de voortgang van de studenten.

Een factor die bijdraagt aan het dieper leren, is het is de optie van een upvote (duimen omhoog) en antwoorden op de feedback van de docent. Zo kan er verduidelijkt worden wat de student wellicht nog niet helemaal begrijpt, of verdere uitleg aan toevoegen. Docenten hebben ook de optie om dit te gebruiken om een reactie te plaatsen op het commentaar van de student.

De feedback kan ook worden gedownload door rechts bovenin de hoek op de download icoon te klikken, zoals weergeven in de afbeelding hieronder.

Klik op de pijl linksboven om terug te gaan naar het overzicht.

Stap 5: Reflect on the assignment (indien beschikbaar gesteld)

Als de docent 'reflect on the assignment' heeft toegevoegd, dan wordt die bij stap 5 getoond. Studenten kunnen met deze stap beginnen als stap 3 'Feedback by teacher’ voltooid is. Als dat nog niet het geval is, wordt de stap getoond zoals in de onderstaande afbeelding.

Als de student kan beginnen aan de reflectie, dan verschijnen eventuele instructies over waar de student op moet reflecteren. In de afbeelding hieronder staat een voorbeeld. Als de deadline verstreken is (als er een deadline is), kan de reflectie niet meer bewerkt worden.

Grading

Tot slot worden onderaan de opdracht de punten van de beoordeling getoond (zie de afbeelding hieronder als voorbeeld).

Als de docent de 'grading' (nog) niet heeft ingeschakeld, dan zal de opdracht niet worden beoordeeld tenzij de leraar dit inschakelt. De beoordelingssectie zal dan getoond worden zoals in de afbeelding hieronder:

Dit is het einde van de handleiding Assignment Review | Student Perspectief. Mochten er nog vragen of een technisch probleem ondervindt, neem dan contact op met ons vriendelijke support team door op de blauwe chatknop te klikken (P.S. support is elke weekdag 24 uur per dag beschikbaar en niet beschikbaar in het weekend).