Plagiaatcontrole met Turnitin

Hoe gebruik je Turnitin als docent en wat zien studenten

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als reactie op plagiaat in het werk van studenten hebben we plagiaatcontrole geïntroduceerd, mogelijk gemaakt door Turnitin. Deze functie dient als een eerste verdedigingslinie tegen het onbedoeld kopiëren door studenten of inhoud van platforms zoals Wikipedia.

Voor meer informatie over het configureren van de integratie tussen FeedbackFruits en Turnitin, kunt u contact opnemen met uw contactpersoon of de Pilot en Partner Manager bij FeedbackFruits om een soepel en veilig proces te garanderen, en de volgende stappen te volgen.

Hoe zet ik het aan?

Plagiaatcontrole is beschikbaar voor alle tools met de leer stap 'Inzendingen'. Dit zijn:

• Peer Review

• Assignment Review

• Self-Assessment of Work

• Discussion of Work

• Automated Feedback

In de 'Bewerkmodus' van elk van deze tools vind je als docent een instelling 'Plagiaatcontrole' onder de stap 'Inzendingen'.

(Fig. 1: Inzendstap, met de instelling 'Plagiarism check'. Lees voor meer informatie de tooltip onder het vraagteken).

Nadat je het hebt geactiveerd, kunnen de studenten het gebruiken bij het inleveren van hun verslagen. Let op dat studenten de gebruiksvoorwaarden van Turnitin moeten accepteren als ze deze functionaliteit voor het eerst gebruiken.

Hoe bekijk ik de plagiaat resultaten?

Om de plagiaat resultaten te zien, navigeer je naar de stap 'Ingeleverd werk' van de opdracht. Als je op een inzending van een student klikt, verschijnt er een venster met twee opties.

• Klik op 'Bekijken' om de inzending binnen FeedbackFruits te bekijken.

• Klik op 'View Report' om de Turnitin analyse te openen voor een gedetailleerd inzicht.

(Fig. 2: Opties bekijken in de stap 'Ingeleverd werk').

Als docenten op de knop 'Rapport bekijken' klikken, worden ze naar het documentoverzicht van Turnitin geleid. Hier geeft de plagiaatcontrole aan hoeveel procent van elke bron overeenkomt.

(Fig. 3: Turnitin plagiaat rapport.)

Hoe ziet het eruit voor studenten?

Voordat studenten hun werk insturen, moeten ze de voorwaarden en overeenkomsten van Turnitin accepteren. Dit is een vereiste die we moeten volgen om de integratie met de service te garanderen. Na het insturen zien de studenten niets anders dan de gebruikelijke workflow.

Opmerking: de overeenkomst zal periodiek opnieuw verschijnen voor goedkeuring door de student wanneer Turnitin de voorwaarden aanpast.

(Fig. 4: Studentenweergave. je moet de licentieovereenkomst voor eindgebruikers accepteren voordat je iets kunt inleveren).

(Fig. 5: Licentieovereenkomst voor eindgebruikers voor studenten.)

Hoe zit het met Chat GPT/AI-geschreven huiswerk?

AI-gegenereerd werk, zoals die geproduceerd door Chat GPT, vormt een unieke uitdaging voor plagiaatcheckers. Op dit moment is AI geschreven inhoud detectie niet waterdicht en wordt het steeds moeilijker naarmate AI beter wordt.

Super-menselijke spelling en grammatica, kwaliteit of formuleringen die de verwachte capaciteiten van studenten te boven gaan, zijn de laatste indicatoren van AI-gegenereerde inhoud. Deze kunnen echter ook worden tegengegaan door studenten door AI te instrueren om opzettelijk fouten te maken, of door ze te vragen om het uit te leggen als een 16-jarige.

In plaats van je te richten op AI-detectie, stellen we daarom voor om je aandacht te verleggen naar AI-proof pedagogiek, of om te helpen bij het opbouwen van AI-geletterdheid. Bekijk onze bibliotheek met leerroutes voor oplossingen.

Dit is het einde van het Plagiaatcontrole met Turnitin artikel.

Als je vragen hebt of een technisch probleem ondervindt, neem dan contact op met ons vriendelijke ondersteuningsteam door op de blauwe chatknop te klikken (Opmerking: ondersteuning is elke werkdag 24 uur beschikbaar & niet beschikbaar in het weekend).