Discussion on Topic | Opzetten

Dit artikel legt de setup van de Discussion on Topic tool stap voor stap uit

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met de functie Discussion on Topic kan een docent een stelling/onderwerp posten waarop studenten vervolgens kunnen reageren en hierover kunnen discussiëren. Studenten reageren op de stelling/ het onderwerp door één of meer commentaar te plaatsen. Vervolgens kunnen ze reageren op elkaars commentaar om zo het onderwerp te bespreken. Ook kunnen de studenten aangeven of ze het eens zijn met de opmerkingen of niet door de post te liken.

Nadat je een nieuwe Discussion on Topic opdracht hebt aangemaakt in je LMS, zie je het volgende scherm.

Stap 1: Instructies

Als de docent een nieuwe opdracht wil maken, begin dan met het invullen van de titel. Afhankelijk van je LMS wordt dezelfde titel die is ingesteld bij het maken van de opdracht in FeedbackFruits in de LMS opgeslagen.

Bij de stap Instructies kan de docent de studenten van informatie voorzien over het gebruik en het doel van de opdracht. Bovendien kan de docent ook het minimumaantal berichten vermelden dat de studenten moeten creeëren en adviseren om de stelling/ het onderwerp zorgvuldig te lezen.

Stap 2: Berichten m.b.t. discussie

In stap twee kan de docent de stelling/het relevante onderwerp plaatsen. Er kan ook een deadline ingesteld worden voor wanneer de studenten de stelling gelezen moeten hebben. Er kan ook een minimumlengte aan woorden worden ingesteld voor het aantal berichten dat de studenten moeten plaatsen.

Als de laatste optie Anonimiteit is ingeschakeld, dan plaatsen studenten berichten met een anonieme naam, maar de student is nog steeds zichtbaar voor de leraar.

Stap 3: Discussie medestudenten

Tijdens stap drie kunnen studenten reageren op de berichten van hun medestudenten. In deze stap kan verder uitgelegd worden wat er van de discussie verwacht wordt. Bovendien kan de docent een deadline instellen voor wanneer de studenten kunnen beginnen met discussiëren. Ook kan er een vereist aantal discussies per medestudent aan wie iedere student wordt toegewezen worden ingesteld.

Stap 4: Waardering

In stap vier kan de docent een beoordeling aan de opdracht toevoegen als het om een summatieve opdracht gaat. Vergeet niet de opdracht op te slaan wanneer de instellingen zijn gewijzigd door op configuren te klikken. Klik vervolgens op de klaar knop.

Hopelijk heeft dit artikel geholpen om beter te begrijpen wat Discussion on Topic te bieden heeft. Mochten er nog vragen zijn, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons support team door op de blauwe support knop links onder in iedere FbF opdracht te klikken. Support is elke werkdag 24 uur beschikbaar en niet beschikbaar in het weekend.