De Tool Begrijpen
Automated Feedback I Studenten Perspctief

Hoe werkt Automated Feedback voor studenten?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Dit artikel laat je zien hoe je als student gebruik kunt maken van de Automated Feedback tool van FeedbackFruits. Met deze tool is het mogelijk om feedback te ontvangen op het ingeleverde werk vóór de deadline van de opdracht. Deze feedback heeft als doel de kwaliteit van het werk te verbeteren.

Let wel dat Automated Feedback wordt aangedreven door Artificiële Intelligentie, die voortdurend leert en verbetert. Dit betekent dat het fouten kan maken, denk daarom nog steeds kritisch nadenken over de feedback die het geeft. Voel je vrij om feedback als onjuist te markeren om het te helpen leren en verbeteren.

Instructies

Lees de instructies van de docent zorgvuldig door en bekijk de criteria die de docent voor de opdracht heeft geactiveerd. Klik hiervoor op Stap 3: Geautomatiseerde feedback (Automated Feedback) door te klikken op criteria tonen (show criteria).

Dit geeft een overzicht van alle criteria waar opdracht op gecontroleerd zal worden door Automated Feedback als wanneer het bestand eenmaal is geüpload. Deze criteria zijn geselecteerd door de docent

Inleveren

Lever het bestand in bij Stap 2: Inleveren. Rechtsboven is te zien hoeveel tijd er nog over is voor deze taak. Hoe eerder de opdracht wordt ingeleverd, hoe meer tijd er is om de opmerkingen van Automated Feedback door te nemen voordat de definitieve versie zal worden ingeleverd.

Houd er rekening mee dat Automated Feedback alleen werkt voor geschreven documenten. Om te controleren of het bestand wordt ondersteund, navigeer dan or show some other file om het volledige overzicht te krijgen.

Feedback ontvangen

Nadat het bestand is geüpload, zal het systeem het ingeleverde werk controleren om te zien of de vereiste criteria in het document aanwezig zijn. De controle van het werk duurt ongeveer twee tot drie minuten.

De feedback wordt gegeven in Stap 3: Geautomatiseerde feedback en kan een compliment of een suggestie zijn. Een compliment wordt gegeven als het systeem erkent dat aan een bepaald criterium teruggevonden kan worden binnen het bestand en aan de eisen voldoet. Een suggestie wordt gegeven als het werk niet voldoet aan een bepaald criterium.

Om te zien hoe er met het bestand is gepresteerd, kan er op de knop view feedback (feedback bekijken) geklikt worden om door genavigeerd te worden naar het document. Binnen het document zal meer diepgaande feedback worden gegeven. Het specifieke onderdeel wordt gemarkeerd, zodat het duidelijk is op welk onderdeel de feedback betrekking heeft.

Feedback als onjuist markeren

De feedback die door het systeem gegeven wordt is niet altijd perfect, dus het kan zijn dat je het niet eens bent met de suggesties die het systeem geeft. Als dit het geval is, klik danop 'markeren als onjuist' (mark as incorrect), waarna de feedback verandert van een suggestie in 'omstreden' (contested). Door ons te laten weten dat bepaalde feedback onjuist is, kunnen wij de kwaliteit van onze feedback verbeteren.

De feedback verwerken

Zodra de feedback is ontvangen, kan deze verwerkt worden. Bij het inleverpunt is het mogelijk om zo vaak als gewenst een nieuw bestand te uploaden tot de deadline is verstreken. Houd er hier rekening mee dat het bestand dat er is geüpload bij Stap 2: inleveren kunt verwijderen. Dit kan door op de prullenbak te klikken. Het bestand dat is geüpload zal niet worden opgeslagen in ons systeem.

Heb je extra hulp nodig?

Als je vragen hebt of een technisch probleem ondervindt, neem dan contact op met ons vriendelijke supportsteam door op de blauwe chatknop te klikken (Opmerking: support is elke weekdag 24 uur per dag beschikbaar en niet beschikbaar in het weekend).