Lezen en reflecteren op ontvangen feedback | Studenten perspectief

Lezen en reageren van opmerkingen en beoordelingen van medestudenten, schrijven van een reflectie

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Dit artikel legt uit hoe je de feedback van je medestudenten (of opmerkingen van medestudenten) kunt lezen, en (als de docent die optie heeft ingeschakeld) hoe een reflectie op de feedback geschreven kan worden. Voordat de ontvangen feedback zichtbaar is, moet het eigen werk zijn geüpload en de feedback gegeven zijn op het werk van de aangewezen medestudenten.

De ontvangen feedback staat in stap 4 in Peer Review (stap 3 voor Group Member Evaluation). In de rechterbovenhoek van de read and reflect stap is te zien hoeveel tijd er nog is tot de deadline voor het schrijven van een reflectie. Na de deadline kan de ontvangen feedback en de geschreven reflectie altijd nog bekeken worden, maar de geschreven reflectie kan niet meer worden aangepast. Als de docent geen deadline voor deze stap heeft bepaald, kan de reflectie onbeperkt bewerkt worden.

Klik op de naam van het bestand om het te bekijken en de ontvangen feedback te lezen. Aan de linkerkant is het eigen ingeleverde werk te zien. Rechts is te zien wie het werk heeft beoordeeld, en een lijst met de verschillende criteria. De beoordeling voor elk criterium is een gemiddelde van de scores die ontvangen zijn op het werk van de medestudenten.

De grijze vakjes in het document geven aan dat er een opmerking is geplaatst over dat gedeelte van de tekst door een medestudent. Door te klikken op het grijze vakje of de tekstballon aan de rechter kant, wordt de geplaatste opmerking zichtbaar.

Door op read te klikken onderaan een criterium worden alle geplaatste opmerkingen over dat criterium zichtbaar. Daarna kan er op een opmerking geklikt worden om te zien op welk stuk van het document de opmerking zich betrekt.

Wanneer de feedback gever heeft aangegeven dat de opmerking een compliment of suggestie is, staat dit onder de opmerking. Daarnaast zijn de upvotes (duimpje omhoog) voor de geplaatste opmerkingen zichtbaar. Door te klikken op het duimpje, kan een upvote worden gegeven, dit kan ook gedaan worden door via een opmerking een duimpje te plaatsen.

Klik op het pijltje terug om terug te keren naar het feedback overzicht. In de rechterbovenhoek van het scherm kan gezien worden welke andere medestudenten feedback hebben gegeven op het eigen werk. De ontvangen feedback kan gefilterd worden door op de naam van een van de medestudenten te klikken, dan is alleen de feedback van de gefilterde student zichtbaar. Wanneer het is ingeschakeld door de docent, kan de ontvangen feedback worden beoordeeld, zie rate their feedback. Hierbij kan ook een opmerking geplaatst worden.

Wanneer de feedback gelezen is, kan op finish later (of done als alle feedback gelezen is) klikken om terugte keren naar de startpagina van de opdracht. In stap 4 kan dan een reflectie geschreven worden over de ontvangen feedback: geleerde lessen, wat de volgende keer anders gedaan wordt, wat er goed ging, enz.

Als de docent een minimumlengte heeft bepaald, is te zien hoeveel woorden er nog nodig zijn rechtsonder het tekstvak. Als er geen minimum is bepaald zijn het aantal woorden zichtbaar. Wanneer de reflectie af is kan er op submit geklikt worden, goed om te weten: de reflectie kan tot de deadline is verstreken aangepast worden.