Team Based Learning
Docenten Perspectief
Team Based Learning I Docenten Perspectief

Hoe ziet de Team Based Learning activiteit er uit voor docenten?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Dit artikel biedt inzicht in het docenten perspectief van onze Team Based Learning tool. Indien het gewenst is een overzicht te zien over de verschillende stappen die genomen dienen te worden om een TBL-activiteit op te zetten, hebben we het volgende artikel beschikbaar.

Voortgangsoverzicht van de Studenten

In de rechterbovenhoek van het scherm, is er een optie om de full screen modus in te schakelen of de opdracht in een nieuw tabblad te navigeren om daar de activiteit ook op het volledige scherm te openen. Klik op de drie puntjes om naar de bewerkmodus van de activiteit te gaan indien gewenst (edit).

Bovenaan de Team Based Learning activiteit is het overzicht van de totale voortgang van de studenten te zien. Door op 'Statistieken per actieve student' (statistics per active student) te klikken, is het mogelijk om de voortgang van iedere individuele student te bekijken. Hier kan er bekeken worden hoe de studenten hebben gescoord op de iRAT en tRAT respectievelijk (individueel) en hoe de studenten in vergelijking tussen de beide stappen hebben gescoord. Hier is het ook mogelijk om de details te bekijken over hoe de vragen individueel beantwoord zijn.

Door op de kopteksten in elke kolom te klikken, kan de volgordeworden aangepast (oplopend of aflopend) waarin de studenten worden getoond.

Het is ook mogelijk om alle gegevens van de studenten te exporteren naar een excelbestand. Dit bestand bevat informatie over de antwoorden van de studenten, zowel individueel als in teamverband. Klik hiervoor op de knop "export analytics".

Stap 1: Instructies

Indien er instructies zijn toegevoegd tijdens het opzetten van de activiteit, dan zullen deze verschijnen als eerste stap van de activiteit. Indien deze nog niet zijn toegevoegd - en dit wel gewenst is - navigeer dan ga dan naar de bewerkmodus, klik op de groene "+"-knop onderaan de activiteit en selecteer de instructiemodule.

Stap 2: iRAT (Individual Readiness Assurance Test)

Hier is het mogelijk de vragen te bekijken die zijn toegevoegd voor de iRAT (en tegelijkertijd voor de tRAT, aangezien de vragen voor beide stappen hetzelfde zijn). Antwoorden voor deze stap zullen niet zichtbaar zijn voor de studenten tijdens deze stap.

Indien er sprake is van eentijdvenster (omdat deze is toegevoegd voor deze stap) danzal dit onderaan getoond worden in de instellingen, zoals zichtbaar is in de onderstaande schermafbeelding.

Door op "Vragen bekijken" (view questions) te klikken, kunnen alle vragen bekeken worden die toegevoegd zijn, samen met de antwoordopties en het juiste antwoord.

Stap 3: tRAT (Team Readiness Assurance Test)

Net als in de vorige stap, is er indien deze is toegevoegd te zien wat het tijdsvenster voor deze activiteit is. Hierbij is het mogelijk om de deadline te verlengen of voortijdig te sluiten.

Door op "Vragen bekijken" (view questions) te klikken, zullen alle vragen zichtbaar zijn die binnen de opdracht zijn toegevoegd, samen met de antwoordopties en het juiste antwoord.

Beoordeling

Indien er een beoordelingsmodule aan deze activiteit is toegevoegd, is deze beschikbaar onderaan de activiteit. Hier zullen de scores per team, of per student zichtbaar zijn, samen met het bijbehorende cijfer.

Wanneer het gewenst is dat de cijfers gepubliceerd worden binnen de LMS, dan is dit mogelijk door handmatig op Cijfers publiceren (publish grades) te klikken of door een datum in te stellen waarop de cijfers automatisch worden gepubliceerd (schedule publishing date).

Indien er aanvullende vragen naar boven komen, of er technische problemen ondervonden worden, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons support team door te klikken op de blauwe chatknop linksonderin het scherm. (Opmerking: ondersteuning is elke weekdag 24 uur per dag beschikbaar en niet beschikbaar in het weekend).