Een 'groep' aanmaken in Microsoft Teams

Hoe kan ik groepen aanmaken in Microsoft Teams als de groep synchronisatie aan staat?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

In Microsoft Teams functioneren privékanalen als 'groepen' die worden gesynchroniseerd met FeedbackFruits. Om ervoor te zorgen dat je in opdracht groepen kunt gebruiken, moet je privé kanalen opzetten in je Team om een opdracht te kunnen selecteren. In dit artikel zullen we uitleggen hoe je een ‘groep’ kan aanmaken in Microsoft Teams.

Niet alle Microsoft Teams-gebruikers hoeven op deze manier groepen aan te maken, alleen degenen die een API hebben geïnstalleerd. Als deze niet is geïnstalleerd, moeten groepen handmatig worden ingesteld.

Laten we bovenaan beginnen om te zien hoe het proces om groepen aan te maken binnen Microsoft Teams eruitziet.

1 ) Klik op de drie puntjes naast de naam van je team en selecteer 'Kanaal toevoegen'.

2 ) Geef je nieuwe kanaal een naam voor de nieuwe groep en zet de privacy op 'Privé - / Specifieke teamgenoten hebben toegang'. Deze stap is belangrijk omdat het instellen van het kanaal op privé ervoor zorgt dat het kanaal kan functioneren als een 'groep' in FeedbackFruits.

3 ) Typ de namen van de studenten die je wilt toevoegen aan het besloten kanaal en klik op 'toevoegen'.

4 ) Nadat je de studenten als 'Lid' hebt toegevoegd, klik je op ‘klaar’ om het kanaal aan te maken.

5 ) Nadat je het besloten kanaal hebt aangemaakt, kun je deze als groep gebruiken in een FeedbackFruits opdracht.

*Let er wel op dat je de opdracht moet openen, om de groepen te synchroniseren. Als je veel besloten kanalen hebt gemaakt, kan dit enkele ogenblikken duren.

6 ) Na het aanmaken van de besloten kanalen (die functioneren als groepen) kun je opdrachten aanmaken in de standaard kanalen. De groepen worden weergegeven in de opdrachten die je maakt aanmaakt in de standaard kanalen.

Het groeps keuzescherm ziet er als volgt uit:

Je kunt altijd leden toevoegen of verwijderen uit de privé kanalen, maar zorg er wel voor dat je de opdracht daarna opent om de groepen opnieuw te synchroniseren.

Dit is het einde van de handleiding Een 'groep' aannmaken in Microsoft Teams. Mochten er nog vragen of een technisch probleem ondervindt, neem dan contact op met ons vriendelijke support team door op de blauwe chatknop te klikken (P.S. support is elke weekdag 24 uur per dag beschikbaar en niet beschikbaar in het weekend).