Een FeedbackFruits tool toevoegen in Moodle

Integreer gemakkelijk een FeedbackFruits tool binnen een Moodle vak

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om met FeedbackFruits succesvol te implementeren, dienen de activiteiten aan een vak worden toegevoegd. Dit is gelukkig simpel! Binnen dit artikel zullen we dit proces stapsgewijs beschrijven. Mocht je nog steeds problemen ervaren? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons support team door te klikken op de blauwe knop links onderin het scherm.

Scroll verder naar beneden om de screenshots van de nieuwere versie van Moodle te bekijken.

1. Om van start te gaan, navigeer naar het vak binnen Moodle waar je een FeedbackFruits tool aan wilt toevoegen, klik daarna op het icoon van de Instellingen, waar op 'Zet wijzigingen aan' geklikt kan worden.

2. Wanneer 'Zet wijzigingen aan' is geactiveerd, zal de optie "Activiteit of bron toevoegen" beschikbaar worden. Klik hier vervolgens op.

3. Een nieuw menu zal verschijnen waar er op "Externe Tool" geklikt kan worden, gevolgd door de "Voeg toe" optie.

WAARSCHUWING! Omdat er verschillende versies van Moodle beschikbaar zijn, zijn er twee wijzen waarop de tool kan worden toegevoegd. Mocht het bovenstaande screenshot niet overeen komen met de Moodle omgeving die je zelf ziet, scroll dan naar beneden voor een alternatief stappenplan.

4.Een nieuw scherm zal verschijnen, hier is het mogelijk om de naam van de activiteit toe te voegen, waarna er op 'Geconfigureerde tool' geklikt kan worden om het menu te openen met daarin alle FeedbackFruits tools, hier kan de tool gekozen worden die gewenst is.

5.Nadat de gewenste tool gekozen is, klik dan op de 'Bewaar wijzigingen en toon' knop, een nieuw tabblad zal geopend worden met daarbinnen de FeedbackFruits tool waarna je van start kan gaan met het opzetten van de activiteit.

Geupdate Moodle versie (LTI 1.3)

1.Om van start te kunnen gaan, navigeer naar het vak binnen Moodle waarbinnen je de FeedbackFruits tool wilt toevoegen en klik hier op 'Zet wijzigingen aan' .

2.Wanneer de 'Zet wijzigingen aan' optie is aangezet selecteer dan de optie "Activiteit of bron toevoegen" die hierna zal verschijnen.

3.Een nieuw menu zal verschijnen, waar het mogelijk zal zijn om de optie "FeedbackFruits" te selecteren.

4.Een nieuw venster zal verschijnen, waar het mogelijk is om de naam van de activiteit toe te voegen, en kan klikken op 'Selecteer inhoud' in de sectie waar algemeen om toegang te krijgen tot de FeedbackFruits tool picker, hier zal het mogelijk zijn om de gewenste tool te selecteren.

5.Na het selecteren van de gewenste tool, is het mogelijk om de juiste instellingen te selecteren en op 'opslaan' te klikken (rechts bovenin). Na het opslaan van de opdracht binnen de toolpicker, klik dan op 'Bewaar wijzigingen en toon' , waarna er een nieuwe window zal verschijnen met de FeedbackFruits tool, waar het mogelijk is om aanpassingen te maken aan de activiteit. Het is ook mogelijk om te klikken op "Bewaar wijzigingen en keer terug naar de cursuspagina".

Hiermee is de opdracht opgeslagen en is de tool toegevoegd binnen het vak in Moodle.