Kan ik de opdracht bekijken als student?

Hoe kan ik als docent een opdracht bekijken vanuit het perspectief van een student?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Voor de meest representatieve ervaring van het bekijken van opdrachten als student, kun je ze het beste bekijken met een testaccount van een student.

Voor LMS gebruikers in Canvas en Blackboard hebben we echter een eerste versie van de student preview beschikbaar.

Preview als een student 1.0

Een beperkte eerste versie van de functionaliteit 'voorvertoning als student' is nu alleen beschikbaar voor Canvas en Blackboard. Om de previewmodus te openen gebruiken we de student previewmodus van het LMS. Het betreden en verlaten van de 'student view' moet dus vanuit de LMS gebeuren.

Preview context

Als docenten een activiteit in de voorbeeldmodus invoeren, krijgen ze een dialoogvenster te zien waarin wordt uitgelegd dat wijzigingen in de voorbeeldmodus geen invloed hebben op de activiteit.

In de voorbeeldmodus heeft de activiteit een gele rand en een donkergele balk bovenaan. Als je op de knop "Acties" op de balk klikt, wordt er een dialoogvenster geopend waarmee docenten:

• Bij opdrachten met verschillende stappen en deadlines (zoals Feedbackopdrachten/discussieopdrachten) kan de docent deadlines openen of passeren om te zien hoe deadlines de activiteit beïnvloeden, dit kan met de pijl en de knop "Volgende deadline" of de knop "Vorige/Volgende deadline".

• In Interactief studiemateriaal met "Deadlines & realtime controle" ingeschakeld kunnen ze de activiteit openen/heropenen/sluiten. Als de docent bijvoorbeeld heeft gepland dat de activiteit op een bepaalde datum wordt afgesloten en hij gaat na die datum naar de voorbeeldmodus, dan zou de activiteit in eerste instantie gesloten moeten zijn, maar hij kan hem nog steeds openen.

Beperkingen:

• Geen toewijzingen: We willen niet dat de voorbeeldgebruiker het werk van echte gebruikers toegewezen krijgt (d.w.z. nakijken of bespreken). Dit betekent dat gebruikers de beoordelings- of discussiestap niet kunnen starten of voltooien wanneer ze als student een voorbeeld bekijken.

• Niet in groepen: De voorbeeldgebruiker functioneert niet als een echte student en wordt daarom niet automatisch aan een groep toegevoegd. Docenten kunnen ze ook niet aan een groep toevoegen, omdat de preview-gebruiker verdwijnt als hij de preview-modus verlaat. Daarom wordt, als groepen worden gebruikt in een opdracht, de gewone waarschuwing "Deze opdracht wordt in groepen voltooid: zodra je aan een groep bent toegevoegd, kun je doorgaan met de volgende stap." getoond.

Momenteel is er geen voorbeeldmodus beschikbaar voor Automated Feedback en Interactive Presentation.

Dit is het einde van het artikel Kan ik een opdracht bekijken als student?

Als je vragen hebt of een technisch probleem ondervindt, kun je contact opnemen met ons vriendelijke ondersteuningsteam door op de blauwe chatknop te klikken (Opmerking: ondersteuning is elke werkdag 24 uur beschikbaar & niet beschikbaar in het weekend).