Een nieuwe FeedbackFruits opdracht toevoegen in MS Teams

Hoe voeg ik FeedbackFruits toe aan mijn Microsoft Teams kanaal?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Binnen Microsoft Teams is het mogelijk om een FeedbackFruits tool op twee verschillende manieren toe te voegen, ofwel als Opdracht (Assignment) ofwel als een Tabblad.

Door de activiteit onder "Opdrachten" toe te voegen is het hier mogelijk om FeedbackFruits als app toe te voegen, waardoor er gekozen kan worden om deze direct beschikbaar te maken voor studenten, of op een later moment te publiceren.

Onderstaand zullen voor beide een stappenplan volgen.

Activiteit als Opdracht toevoegen

Zodra de Teams app is geopend navigeer dan naar het kanaal waarbinnen je een nieuwe FeedbackFruits opdracht wil toevoegen. Vervolgens klik je op "Opdrachten" (of Assignments), om een nieuwe opdracht aan te maken.

Onderaan het scherm binnen de Opdrachten pagina, is er een mogelijkheid om op "creëeren" (of create) te klikken, waarna een optie voor opdracht/assignment zal verschijnen.

Door hier te kiezen voor Opdracht (of Assignment) zal het volgende overzicht verschijnen. Hier kan gestart worden met het bijvoegen van een titel, en daarna kan er op "apps" geklikt worden om de FeedbackFruits tool toe te voegen.

Door op "FeedbackFruits" te klikken zal het tool overview verschijnen, waar de gewenste tool gekozen kan worden. Deze zal daarna in het activiteit in dit overzicht verschijnen. De activiteit kan opgezet worden door op de tool in het overzicht te klikken, waarna het instellingen scherm zal verschijnen.

*Let op: deadlines binnen de FeedbackFruits opdracht moeten overeenkomen met de deadlines binnen Microsoft Teams.

Hier kunnen alle gewenste instellingen worden toegevoegd (eventueel later nog aangepast worden) en opgeslagen.

Om de opdracht algeheel op te slaan kan er of op 'opslaan' geklikt worden rechts bovenin, hiermee zal de opdracht worden opgeslagen maar nog niet zichtbaar zijn voor de studenten. Door op 'toewijzen' (assign) te klikken, zal deze in het kanaal gepost worden en beschikbaar zijn voor de studenten.

Activiteit als Tabblad toevoegen

Zodra je de Teams app hebt geopend, ga je naar het kanaal waar je een nieuwe FeedbackFruits opdracht wil toevoegen. Vervolgens klik je op het plusje (+) om een nieuwe activiteit aan te maken (zie afbeelding).

1. Klik dan op het groene FeedbackFruits logo.

1. Je zult dit scherm te zien krijgen. Klik op “continue” en log in met het MS Teams account van jouw onderwijsinstelling. Zowel studenten als docenten moeten eenmalig inloggen op deze manier (selecteer: “ingelogd blijven”).

1. Zodra je dit hebt gedaan, zul je een overzicht zien van alle tools en kun je de gewenste tool selecteren. Vervolgens kun je de opdracht gaan inrichten.

1. Nadat je de FeedbackFruits tool hebt geselecteerd, klik je op “opslaan”. Er wordt dan automatisch een nieuw tabblad gecreëerd in Teams. Zodra studenten op dit tabblad klikken, worden ze automatisch toegevoegd aan de opdracht. Je hoeft ze dus niet handmatig uit te nodigen.

Eerst even zelf oefenen? Maak een opdracht aan in een privé kanaal

Soms kan het wenselijk zijn om een opdracht niet direct zichtbaar te maken voor de studenten. Bijvoorbeeld omdat je alvast meerdere opdrachten wil klaarzetten, of omdat je nog niet klaar bent met het instellen van de opdracht. In dat geval raden wij je aan om de opdracht aan te maken in een privé kanaal (waar studenten geen toegang tot hebben). Zodra de studenten met de opdracht aan de slag mogen gaan, kun je eenvoudig de vooraf klaargezette opdracht in het juiste Team hergebruiken.

Opdrachten hergebruiken (kopiëren van bestaande)

Dit doe je door wederom op de plus (+) te drukken, en hier dezelfde tool te selecteren en op te slaan. In de plaats van de opdracht helemaal opnieuw in te stellen, kies je voor de optie ‘kopiëren van bestaande’, en klik je op de titel van de vooraf opgezette opdracht (zie afbeelding hieronder). Sla hem op en de opdracht is klaar voor gebruik!

Goed om te weten

Collega's uitnodigen

Als je andere docenten wilt uitnodigen voor een FeedbackFruits activiteit, ga je naar de opdracht en selecteer je "leden" in de rechterbovenhoek. Vervolgens klik je op "leden uitnodigen". Hier kun je hun e-mailadressen toevoegen en een docentrol selecteren.

Opmerking: dit is ook een manier om opdrachten te delen met andere docenten in hun "kopieer van bestaande" lijst.

Dit is het einde van de handleiding Een nieuwe FeedbackFruits opdracht toevoegen in MSTeams. Mochten er nog vragen of een technisch voorkomen , neem dan contact op met ons vriendelijke support team door op de blauwe chatknop te klikken (P.S. support is elke weekdag 24 uur per dag beschikbaar en niet beschikbaar in het weekend).