Comprehension
Studenten Perspectief
Comprehension | Student Perspectief

Hoe werkt een Comprehension voor een student?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Hoofdscherm (Instructies, Statistieken & Opdracht starten)

Zodra een Comprehension opdracht geopend wordt, zullen de instructies van de docent verschijnen. Na de instructies (stap 1) worden de thema's in hun respectievelijke kleuren getoond (stap 2), die uiteindelijk gevolgd zullen moeten worden om als student aan te tonen dat de stof duidelijk is. Dit zijn de thema's die de docent heeft vastgesteld, zij vereisen een vooraf bepaald aantal aantekeningen in de tekst (minimum 1), samen met een optionele samenvatting voor elk thema. Deze lijst zal als overzicht dienen om de vorderingen binnen de opdracht bij te houden.

Hier zal daarnaast een voorbeeld van het document dat gelezen dient te worden weergegeven worden. Door op โ€˜Start Annotatingโ€™ te klikken, zal het document geopend worden.

De Document Viewer

Zodra er op deze knop geklikt is, zal de document viewer verschijnen, en kan het process van het annoteren van de tekst gestart worden. Hier kan de tekst in het document worden geselecteerd, waarna er gekozen kan worden uit welk thema de annotatie betrekking tot heeft. Deze themas zullen inline verschijnen wanneer er een selectie is gemaakt, er dient hier simpelweg op het gewenste thema geklikt te worden. De annotatie kan direct geplaatst (post) worden, of ook een geschreven uitwerking toevoegen. Hierdoor kunnen docenten en indien mogelijk medestudenten de annotaties en de inhoud in de tekst zien.

Overige Opties

Enkele overige opties binnen de Comprehension module zijn aangegeven naast de blauwe pijlen op de onderstaande schermafbeelding.

Van boven naar beneden; Door middel van het + en - teken kan er in-en uitgezoomd worden op het document. Naast de namen in het linker-scherm kan er gekozen worden voor een filter van de annotaties per naam. Het linker scherm kan met behulp van de paarse > knop worden ingeklapt. Indien nodig kan er door te klikken op write een samenvatting geschreven worden over alle annotaties voor een bepaald thema. Door op de annotatie te klikken, kunnen alle annotaties gerelateerd aan dit thema weergegeven worden. Door te klikken op het potlood symbool, kan een annotatie worden toegevoegd.

Een andere manier om annotaties van anderen te zien, zonder te klikken op "Annotaties" onder elk thema, is door te klikken op de grafische, in-tekst elementen, d.w.z. de gekleurde die oplichten in hun respectievelijke kleur hier met de muis overheen genavigeerd wordt.

Om de tekst achter een van deze elementen te zien (indien deze aanwezig is), samen met het thema waarvoor deze geselecteerd zijn en de auteur van de annotatie, dient hierop geklikt te worden. Deze informatie verschijnt in de rechterbalk, waar zich ook sociale opties bevinden (d.w.z. de mogelijkheid om commentaar te geven op de annotatie/boodschap, of om een "upvote" uit te brengen door met het "thumbs up"-symbool te klikken).

Dit is het einde de handleiding voor de Comprehension of Documents opdracht vanuit het perspectief van een student. Mochten er vragen of onduidelijkheden zijn, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons vriendelijke ondersteuningsteam via de blauwe knop in de linkerbenedenhoek.