Comprehension
Docenten Perspectief
Comprehension | Docent Perspectief

Hoe kan de studentenactiviteit beoordeeld worden binnen Comprehension?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Zodra Comprehension is opgesteld, verschijnt het scherm Overall student progress. Hier is te zien hoeveel van de studenten zien de opdracht hebben voltooid en wat de gemiddelde werkbelasting per studenten tot dan toe is geweest (gemeten als het gemiddelde aantal aantekeningen en de gemiddelde tijd die per persoon is besteed).

Als er op ‘Statistics per active student’ geklikt wordt, verschijnt er meer gedetailleerde informatie over elke student die de taak begonnen of voltooid heeft. Door op de 'export analytics' knop te drukken wordt er een excel bestand gedownload met alle voortgang van de opdracht.

Wanneer er naar beneden gescrold, zijn er twee vakken te vinden. In de eerste, Instructions, bevat de instructies die er bij het maken van de taak hebt gegeven zijn, en het tweede, Annotation Progress, de voortgang van de hele klas (d.w.z. studenten die klaar zijn met de opdracht, ermee bezig zijn of er nog niet aan zijn begonnen).

Hier is ook een voorbeeld zichtbaar van het document dat is toegewezen toegewezen, samen met de optie om aantekeningen te bekijken. Om te zien wat de studenten gedaan hebben, kan op View Annotations geklikt worden.

Zodra je op View Annotations klikt, zal het document zichtbaar zijn aan de linkerkant van het scherm. De annotaties van de studenten worden voorgesteld als gekleurde in-tekstvakken met kleuren die overeenkomen met het onderwerp waartoe ze behoren.

Let op dat deze elkaar zullen overlappen, de tinten zullen donkerder worden, als er meer opmerkingen worden gemaakt over hetzelfde tekst segment.

Bovendien zullen de annotaties grafisch aantoonbaar zijn als een witte pen in een groene cirkel, of als gekleurde stippen op de voortgangsbalk. Weet hier dat er overal op de voortgangsbalk geklikt kan worden om naar een specifiek deel van het document te navigeren, daarnaast kan dit ook op door een van de witte pennen kunt klikken, om afzonderlijke annotaties te bekijken.

Aan de rechterkant, in het vak Annotations, zijn opties te vinden om de annotaties te filteren op basis van student en topic. Wanneer er op Filter wordt geklikt naast een naam (hier is bijvoorbeeld Connor Murphy geselecteerd), zullen alle annotaties van deze persoon zichtbaar worden. Klik op Unfilter om terug te gaan naar de klassen weergave.

Of opmerkingen worden gefilterd per persoon (eerste screenshot hieronder) of de annotaties bekijkt voor de hele klas (tweede screenshots hieronder), zal er door te klikken op Annotations net onder de naam van een van de onderwerpen dat is opgegeven, een lijst van alle individuele annotaties voor dat onderwerp verschijnen (in dit geval dus 'Psychological Theories')

Er ontstaat nu een mogelijkheid om een bijdrage te leveren door middel van het toevoegen van een ‘upvote’, dit kan door te klikken op het ‘duim omhoog’ icoon. Daarnaast is het ook mogelijk om commentaar te geven op de bijdragen van studenten door te klikken op ‘Reply’', net onder elk item.

Let op dat het toevoegen van opmerkingen aan de gewenste bijdrage waarop geantwoord zal worden, deze bijdrage zal isoleren. Dit heeft als gevolg dat de documentweergave zal verschuiven naar deze specifieke aantekening. Druk op enter of klik op de naar rechts wijzende pijl naast de opmerking om deze in te dienen. Als de opmerking eenmaal is ingediend, kan deze nog steeds bewerkt of verwijderd worden door op de drie puntjes te klikken die verticaal naast de opmerking staan.

Andere aspecten om op te merken:

1. Wanneer het commentaar is afgerond (welke taak dan ook), kan er geklikt worden op de naar links wijzende pijlen bovenaan het scherm: in het annotatiemenu zal de hoofdweergave van de annotatie teruggebracht worden; naast de titel van de opdracht brengt, zal dit het statistieken scherm terugbrengen (net als klikken op Done).

2. Docenten hebben ook de mogelijkheid om annotaties te plaatsen.. Deze kunnen algemeen zijn, maar gerelateerd aan een van de onderwerpen (door te klikken op het witte plusje in een paarse cirkel), of over specifieke delen van het document (door eenvoudig een vakje te tekenen met de muis, terwijl de linkerknop ingedrukt wordt gehouden, over het specifieke deel waar de annotatie gewenst is).

Reflections

Als de reflectiemodule aan de opdracht is toegevoegd, kunnen de vorderingen van de leerlingen gevolgd in de tabel 'Reflections'. Klik op 'view all' om door alle reflecties te scrollen of op 'view' naast de naam van een specifieke leerling om hun reflectie te bekijken. Als de leerlingen niet in de tabel te zien zijn, zijn ze nog niet begonnen met het schrijven van hun reflectie.

Grading

Onderaan de opdracht zie je een overzicht van de behaalde cijfers van de leerlingen. Klik op 'Publish grades' om de cijfers naar het LMS te sturen of kies een publicatiedatum plannen waarop de cijfers automatisch worden gestuurd.

In de laatste kolom van de beoordelingstabel staat een 'optional grade adjustment' voor het geval de cijfers handmatig aangepast moeten worden.

Dit is het einde van de tutorial over het Comprehension | Docent Perspectief.

Als er vragen of een technisch problemen zijn, kun je contact opnemen met ons vriendelijke supportteam door op de blauwe chatknop te klikken (Support is elke weekdag 24 uur per dag beschikbaar en niet beschikbaar in het weekend).