Interactive Video | Docent Perspectief

Hoe beoordeel je studentactiviteiten in Interactieve Video?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Dit artikel legt uit wat docenten zien wanneer een Interactieve Video is ingesteld, met onder andere hoe de voortgang van de studenten gecontroleerd kan worden, hoe opmerkingen bekeken kunnen worden en hoe de antwoorden op de oefenvragen gezien zichtbaar zullen worden.

Overall Student Progress

Als de opdracht wordt geopend, zal de totale voortgang van de studenten zichtbaar worden. In dit overzicht is te zien hoeveel studenten begonnen zijn met het bekijken van de video, het gemiddelde percentage correct beantwoorde oefenvragen, en het totaal aantal opmerkingen. Dit biedt meer inzicht in hoe de leeractiviteit verloopt.

Klik op de drie puntjes in de rechterbovenhoek van het scherm om de video te bewerken of download de video/navigeer naar de originele bron van de video online.

Opmerking: De gedownloade video bevat de vragen en/of opmerkingen die zijn toegevoegd niet.

Klik op statistics per active student (statistieken per actieve student) voor een meer gedetailleerd overzicht. In de gedetailleerde weergave is (voor elke student) zichtbaar of de studenten begonnen zijn met kijken, of ze zichzelf als klaar hebben gemarkeerd, hoeveel oefenvragen ze juist beantwoord hebben, en hoeveel opmerkingen elke student geplaatst heeft.

Scroll naar beneden naar stap 2 en klik op ‘start watching’ (begin met kijken) om de video te bekijken.

Er zijn twee manieren om een annotatie (een oefenvraag of opmerking) te openen: Klik op een punt/tekstballon op/boven de tijdlijn in de video of klik op de preview ( < teken) rechts van de video om het overzicht van opmerkingen en vragen te zien en er een te selecteren.

Voor meer informatie over het toevoegen van oefenvragen en/of commentaar, klik hier.

Bij meerkeuzevragen is de verdeling van de antwoorden te zien. Het vinkje naast een antwoord betekent dat er is aangegeven dat deze antwoordoptie juist is.

Voor open vragen is een overzicht met alle antwoorden gegeven door de studenten. Hier is ook een aanduiding zichtbaar waarin de student aangegeven heeft of het antwoord juist, bijna juist, of onjuist was.

Let op: De namen van de studenten kunnen naast de antwoorden te zien zijn. Let hierop dat dit voor de studenten niet het geval is, studenten zullen hier enkel een lijst met geanonimiseerde antwoorden zien wanneer dit in de instellingen wordt aangegeven.

Klik op ← in de rechterbovenhoek van het scherm om terug te keren naar het overzicht van alle oefenvragen/opmerkingen die aan het document toegevoegd zijn. Deze lijst kan gesorteerd worden gebaseerd op laatste activiteit, locatie, meeste upvotes, of meeste opmerkingen. Op deze manier kunnen ook opmerkingen gesorteerd worden gebaseerd op datgene dat het relevant is voor het daaropvolgend offline contactmoment. Bijvoorbeeld, het bespreken van de opmerkingen die het meeste “upvotes” ontvangen hebben, dit kan relevant zijn indien studenten opmerkingen van een upvote hebben voorzien waar ze meer over willen horen of niet begrijpen.

Als een opmerking geopend wordt, zal deze opmerking en alle reacties zichtbaar worden. Als docent is er ook een optie om een upvote toe te voegen aan een opmerking van een student, evenals de optie om een eigen antwoord aan de discussie toe te voegen, dit kan door gebruik te maken van het tekstveld onder de opmerking.

Grading

Indien er bij het instellen van de opdracht het grading-aspect is ingeschakeld, zal er onderaan de opdracht een overzicht verschijnen van de wijze waarop de studenten per criteria zijn beoordeeld. Zodra de deadline van de opdracht verstreken is, kunnen de cijfers gepubliceerd worden door rechtsboven op de knop 'Publish grades' te klikken, en zullen de cijfers gesynchroniseerd worden in het cijferboek van je LMS. Zie de schermafdruk hieronder.