Uitfasering LTI 1.1 + API

FeedbackFruits zal API integraties niet langer ondersteunen voor LTI 1.1 installaties vanaf 1 september 2023.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

11 juli 2022 geplaatst

Het is inmiddels meer dan twee jaar geleden dat FeedbackFruits ondersteuning voor LTI 1.3 uitrolde. LTI 1.3 is de officiële opvolger van LTI 1.1, met verbeterde beveiliging en beter uitbreidbaar. FeedbackFruits was een van de eerste tool-aanbieders die LTI 1.3 ondersteunde en we zijn sinds het begin IMS gecertificeerd voor LTI 1.3 Advantage.

De adoptie van LTI 1.3 is snel toegenomen, onder meer doordat we gedurende het laatste jaar bezig zijn geweest om vele partners van LTI 1.1 naar LTI 1.3 over te hevelen. Inmiddels wordt meer dan 50% van de nieuwe activiteiten aangemaakt via LTI 1.3!

Tegelijkertijd zijn we API integraties blijven ondersteunen voor Blackboard, Brightspace, Canvas en Moodle voor beide versies van LTI. Elk van deze LMS'n heeft inmiddels goede ondersteuning voor LTI 1.3. Met de API integratie is het mogelijk om onder andere groepen en deadlines te synchroniseren.

Om het aantal combinaties dat we ondersteunen te verkleinen kondigen we nu een einddatum aan voor API integraties in combinatie met LTI 1.1 installaties. Om gebruik te blijven maken van de volledige FeedbackFruits integratie wordt het alle instellingen die nog LTI 1.1 met API gebruiken aangeraden om binnen het komende collegejaar over te stappen naar LTI 1.3. Neem contact met ons support team (of de Partner Manager) op om in contact te worden gebracht met iemand die je door de transitie heen kan leiden.

Dit betekent niet dat FeedbackFruits LTI 1.1 niet meer ondersteunt. We blijven LTI 1.1 voorlopig ondersteunen, en zijn voornemens IMS Global hierin te volgen, die deze versie van de standaard waarschijnlijk op enig moment zal uitfaseren.

Veel gestelde vragen

Blijven bestaande activiteiten werken?

Ja, bestaande activiteiten worden automatisch overgezet naar LTI 1.3, zodat gebruikers deze zonder onderbrekingen kunnen blijven gebruiken.

Gaat studenten voortgang verloren?

Nee, er zal geen data worden verwijderd tijdens de overgang, en gezien bestaande activiteiten blijven werken blijft alle studenten data intact en toegankelijk.

Moet ik een database migratie uitvoeren?

Nee, upgraden naar LTI 1.3 betekent enkel het vervangen van de LTI 1.1 configuratie door de LTI 1.3 configuratie, het LMS zal er automatisch voor zorgen dat bestaande activiteiten blijven werken.

Verandert er iets voor eindgebruikers?

Voor eindgebruikers is er slechts een kleine verandering merkbaar voor instellingen die FeedbackFruits voorheen als losse tools hadden geïnstalleerd. We hebben ervoor gekozen om FeedbackFruits voortaan als een enkele tool beschikbaar te maken, dus gebruikers zien geen lijst van FeedbackFruits tools meer in hun LMS. De keuze voor de tool wordt nu na het kiezen voor FeedbackFruits getoond. Hierna werkt alles hetzelfde als voorheen.