Probleemoplossingsgids - Groepsproblemen

Algemene aspecten om in gedachten te houden bij het uploaden van groepen via CSV

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Dit artikel geeft je wat meer inzicht in de stappen die genomen kunnen worden in het volgende scenario: Als er geen API-integratie binnen de LMS beschikbaar is en groepen handmatig toegevoegd moeten worden, kan een CSV gebruikt worden om de groepen te uploaden.

Bij het uploaden van een CSV om groepen toe te voegen, moet het bestand het e-mailadres van de studenten bevatten, samen met de groepen waaraan elke student zal worden toegewezen, zie onderstaande screenshots. Zorg ervoor dat de e-mailadressen die je gebruikt de e-mailadressen zijn waarmee de studenten zich in je LMS hebben geregistreerd.

Als je deze structuur kopieert, kun je de waarden doorgeven binnen de FeedbackFruits opdracht om de groepen toe te voegen.

Let bij het toevoegen van groepen via CSV op het volgende:

• Je kunt de CSV maar één keer uploaden

• Je kunt een actieve gebruiker herkennen als de student zichtbaar is aan zijn naam. Als de gebruiker alleen een e-mailadres is, is het een inactieve gebruiker.

• Wanneer wordt de naam van een student zichtbaar?

De naam van de student wordt automatisch zichtbaar zodra deze inlogt in de opdracht. Dit 'activeert' de student en maakt hem zichtbaar met zijn naam. Als alleen het e-mailadres van de gebruiker zichtbaar is in het configuratieoverzicht van analytics/groepen, zou dit erop wijzen dat de student de opdracht nog niet heeft geopend.

• Als er 'lege gebruikers' in de groepslijst staan, hebben deze geen invloed op de opdracht zolang ze niet in een groep zitten. Als de lege gebruikers in een groep zitten, moeten ze eruit verwijderd worden. Meer informatie over hoe dat moet, volgt nog.

• Als studenten meerdere keren zijn toegevoegd aan de opdrachten - bijvoorbeeld omdat ze zijn toegevoegd via CSV op hun persoonlijke e-mail, maar de opdracht openen via het LMS van hun instelling - kunnen ze niet worden verwijderd. Als je echter alleen de student-gebruiker degroepeert die niet in gebruik is, zou dit geen invloed moeten hebben op de opdracht.

• Hoe kan ik een student degroeperen?

U kunt een student groeperen door naar het groepsconfiguratiescherm te gaan en de groep waarin de student is ingeschreven te wijzigen in "geen groep". Hieronder volgt een stap-voor-stap overzicht van hoe je dit kunt doen.

1. Eerst moet je naar de groepsectie gaan (beschikbaar bij de eerste stap van de opdracht, waar je de CSV hebt toegevoegd) en op 'groepen selecteren' drukken.

2. Zodra je op 'groepen selecteren' hebt geklikt, krijg je een scherm te zien zoals hieronder, waarin de studenten binnen de opdracht worden weergegeven samen met de groepen waaraan ze zijn toegewezen.

3. Door te klikken op de sectie waar de groep zichtbaar is, krijg je de optie om de groepstoewijzing te wijzigen:

Hier zie je ook de optie 'Geen' verschijnen. Als de student meerdere keren aan de opdracht is toegevoegd, kun je hem uitsluiten van de groep door deze optie ('geen') te selecteren.

4. Je ziet nu een soortgelijk overzicht als hieronder en de student is niet langer ingeschreven in de groep.

Opmerking als u het FeedbackFruits-platform gebruikt:

Als je een CSV maakt met de institutionele e-mailadressen van je studenten, informeer ze dan dat ze hun institutionele e-mailadressen moeten gebruiken om zich in te schrijven voor de opdracht. Zo voorkom je dat ze hun persoonlijke e-mailadres gebruiken en zich dus meerdere keren inschrijven voor de opdracht.

Dit is het einde van het Probleemoplossingsgids - Groepsproblemen artikel.

Als je vragen hebt of een technisch probleem ondervindt, kun je contact opnemen met ons vriendelijke ondersteuningsteam door op de blauwe chatknop te klikken (Opmerking: ondersteuning is elke werkdag 24 uur beschikbaar & niet beschikbaar in het weekend).