Een HAR-bestand genereren voor probleemoplossing

In zeldzame gevallen kan ons ondersteuningsteam vragen om een HAR-bestand, dat ons ontwikkelingsteam helpt om problemen te diagnosticeren.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Bij het oplossen van problemen draait alles om het beschikbaar hebben van de juiste informatie. In gevallen waarin onze eigen logging en instrumentatie onvoldoende zijn om een diagnose te stellen, kan ons supportteam je vragen om een HAR-bestand te genereren.

Met een HAR-bestand (HTTP-archiefformaat) kan ons ontwikkelingsteam alle activiteit in je browser zien, inclusief verzoeken 'onder de motorkap', om een volledig beeld van de situatie te krijgen. Om ervoor te zorgen dat het bestand bruikbare informatie bevat, is het belangrijk om de opname te starten, de pagina opnieuw te laden en de stappen te reproduceren die je eerder hebt genomen en die tot het probleem hebben geleid. De onderstaande stappen leiden je door het genereren van dit HAR-bestand in Google Chrome, of Safari.

Gegevens in HAR-bestanden kunnen gevoelig zijn, omdat al het internetverkeer dat tijdens de opname in het browsertabblad wordt gegenereerd, wordt opgeslagen. Deel het HAR-bestand alleen met ons ondersteuningsteam en verwijder het bestand nadat het is gedeeld.

Een HAR genereren in Chrome:

1. Ga met Google Chrome naar de pagina waar het probleem zich voordeed.

2. Klik op de ⠇knop om het Chrome-menu te openen (rechtsboven), navigeer naar Meer hulpmiddelen en klik op Hulpprogramma voor ontwikkelaars.

3. Het hulpprogramma voor ontwikkelaars (DevTools) wordt geopend. Klik in het geopende deelvenster/venster op het tabblad Netwerk.

4. Controleer of de 🔴 record-knop in de linkerbovenhoek van de Developer Tools rood is, wat betekent dat er wordt opgenomen. Als de knop grijs is, klik er dan op om de opname te starten.

5. Zorg ervoor dat ☑️ Preserve log is aangevinkt. Dit zorgt ervoor dat het bestand compleet blijft, zelfs als de pagina opnieuw wordt geladen.

6. Vernieuw de pagina en volg uw stappen: reproduceer de klikken die tot het probleem hebben geleid.

7. Als je het probleem hebt vastgelegd, gebruik dan op het tabblad Netwerk het pictogram ⬇️ (als je de muisaanwijzer boven het pictogram houdt, verschijnt 'Export HAR...') (aan het einde van dezelfde rij als 'Logboek bewaren') of klik met de rechtermuisknop in de tabel en klik op Alles opslaan als HAR met inhoud. Dit resulteert in een bestand dat je op een handige plaats kunt opslaan.

Als je klaar bent, kun je de Developer Tools sluiten en het HAR-bestand naar ons ondersteuningsteam sturen.

Showing how to record a HAR file in Google Chrome

Een HAR genereren in Safari:

1. Open Safari.

2. Blader naar de URL in kwestie.

3. Controleer of het menu "Develop" boven in het venster zichtbaar is.

• Als het menu "Develop" niet zichtbaar is, ga dan naar Safari > Voorkeuren > Geavanceerd > schakel de optie "Menu "Ontwikkelen" in de menubalk weergeven" in.

4. Navigeer naar Develop> Webinspecteur weergeven.

5. Klik op het tabblad Netwerk en voltooi de activiteit die problemen veroorzaakt.

6. Klik op het pictogram Exporteren uiterst rechts op het tabblad Netwerk en sla het HAR-bestand op.

7. Stuur ons het bestand via je supportticket.

Dit is het einde van het Een HAR-bestand genereren voor probleemoplossing artikel.

Als je vragen hebt of een technisch probleem ondervindt, kun je contact opnemen met ons vriendelijke ondersteuningsteam door op de blauwe chatknop te klikken (Opmerking: ondersteuning is elke werkdag 24 uur beschikbaar & niet beschikbaar in het weekend).