Hoe voeg ik ondertitelingen toe?

Ondertiteling toevoegen aan je Interactive Video-opdrachten.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je ondertitelingen kunt toevoegen als je al een .srt-bestand hebt en hoe je een .srt-bestand kunt maken als je er nog geen hebt.

Als je een .srt-bestand hebt

Klik na het openen van het ondertitelmenu op Bestand uploaden om je .srt-bestand te uploaden. Klik op Klaar om de ondertiteling aan de video toe te voegen.

Als je geen .srt-bestand hebt.

Binnen een Interactieve Video-opdracht heb je nu de optie om aangepaste ondertiteling te uploaden voor publiek toegankelijke video's via de online ondertitelingssoftware Amara. Dit kan handig zijn als je nog geen .srt (ondertiteling)-bestand hebt voor een video, maar toch ondertiteling wilt toevoegen aan een openbare video. Met Amara kun je een URL van een video host zoals YouTube kopiëren en handmatig je eigen ondertiteling transcriberen, in elke ondersteunde taal, in hun online editor. Dit kan de toegankelijkheid van de inhoud van je videocursus verbeteren en studenten de kans geven om mee te lezen, in plaats van - of naast - alleen maar te kijken en te luisteren.

In dit artikel lees je hoe je een account aanmaakt bij Amara, hoe je een video uploadt naar de Amara editor voor ondertiteling en hoe je het gegenereerde ondertitelbestand (.srt) koppelt aan je video in Interactieve Video, zodat je een video met volledige ondertiteling hebt die klaar is voor gebruik.

Klik eerst op "START SUBTITELING",

Je krijgt dan twee vakjes te zien. Klik op BEGIN om verder te gaan.

Eerst wordt je gevraagd om een account aan te maken. Na het aanmaken van de account kun je beginnen met het maken van ondertiteling voor je video's.

Om te beginnen met het toevoegen van ondertiteling aan je video, klik je op "Add Video's".

Je wordt gevraagd om de URL van de video en de taal die in de video wordt gesproken toe te voegen. Nadat je dit hebt geselecteerd, klik je op "Add to Amara Public" om je gekozen video aan het Amara-platform te koppelen.

Je zou nu de video op je scherm moeten zien verschijnen met een nieuwe knop "Add/ Edit subtitles". Klik op deze knop om naar deze interface te gaan:

Hier zie je een thumbnail van de video, de titel, de taal die je eerder hebt geselecteerd en de duur. Aan de rechterkant van deze interface onder "Add new subtitles", kun je de taal selecteren waarin je wilt beginnen met transcriberen. Nadat je een taal hebt gekozen, druk je op de groene knop " Add". Je komt dan in de editor terecht:

Als je voor het eerst begint met het bewerken van een nieuwe video, verschijnt er een overlay met de basisinvoer en opties die je nodig hebt om aan de slag te gaan met ondertiteling.

(Tip: je kunt de snelheid van de video langzamer instellen zodat het makkelijker is om in hetzelfde tempo als de spraak te typen)

Nadat je klaar bent met transcriberen, synchroniseren en nakijken, klik je rechtsboven op 'save draft' en vervolgens op 'exit' om terug te keren naar het video-overzicht. Hier kun je op download klikken en "srt" kiezen om je bestand te downloaden. Nu ben je klaar om deze te uploaden in Interactieve Video.

Nadat je je video hebt geüpload in Interactieve Video, zoek je de knop ondertiteling toevoegen (screenshot) om de volgende interface te openen:

Hier kun je klikken op 'Bestand uploaden' om het .srt-bestand te kiezen dat je in Amara hebt gemaakt en hier volgt een uitleg van de verdere opties/stappen.

Klik op " Klaar " als je klaar bent. Nu zal je video ondertiteling bevatten.

Voor meer gedetailleerde informatie over Amara's ondertiteling editor en de beschikbare opties, verwijzen wij u naar hun helpcentrum dat u hier kunt vinden.

(Opmerking: Amara is software van derden die niet is aangesloten bij FeedbackFruits).

Dit is het einde van het Hoe voeg ik ondertitelingen toe? artikel.

Als je vragen hebt of een technisch probleem ondervindt, kun je contact opnemen met ons vriendelijke ondersteuningsteam door op de blauwe chatknop te klikken (Opmerking: ondersteuning is elke werkdag 24 uur beschikbaar & niet beschikbaar in het weekend).