Interactive Presentation
Studenten Perspectief
Interactive Presentation | Student Perspectief

Hoe werkt een Interactive Presentation voor een student?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als eerste stap, dient de docent een live uitzending starten; zodra dat is gebeurd, kan de deelname aan de presentatie worden gestart via de weergegeven link.

Het is ook mogelijk om deel te nemen aan de presentatie module binnen de LMS, dit kan door te klikken op “Join Live Presentation” waarmee de presentatie live bijgewoond kan worden.

Wanneer het startscherm van de presentatie is bereikt, dient er gewacht te worden totdat de docent de presentatie live start; over het algemeen zal dit gebeuren wanneer de meerderheid van de klas zich bij de sessie heeft aangesloten.

Zodra de presentatie begint, zal de tool een begeleidingsproces van start gaan door de dia’s, vergelijkend als bij een normale presentatie. Er zijn echter twee belangrijke verschillen:

• De presentatie zal in ‘realtime’ doorlopen worden op het hoofdscherm bestuurd door de docent, daarnaast zal dit ook zichtbaar zijn op het eigen scherm (wat betekent dat studenten ook op afstand kunnen deelnemen, indien een uitnodiging of de link is ontvangen).

• Interactieve Presentaties kunnen (en zullen waarschijnlijk) vragen bevatten (open of meerkeuze), die vanaf het eigen apparaat beantwoord kunnen worden.

Meerkeuze vragen

Indien deze zijn toegevoegd door de docent, zullen er vragen in de vorm van dia’s verschijnen die beantwoord dienen te worden. Het is mogelijk dat er voor deze vragen wel of geen tijdslimiet is ingevoerd. Let dus op de timer - wanneer deze afloopt, zal het niet meer mogelijk zijn om de vraag te beantwoorden.

Zodra het antwoord ontvangen is, zal er gewacht moeten worden totdat de docent de presentatie voortzet. Zodra de docent besluit het juiste antwoord te onthullen, krijg zal er zichtbaar worden of het gegeven antwoord juist was of niet.

De presentatie zal verder gaan, en er zullen nieuwe dia’s verschijnen wanneer de presentator verder gaat. Merk op dat er tijdens de presentatie, in de studenten weergave, genavigeerd kan worden naar elke dia die eerder werd getoond (bijvoorbeeld om informatie te controleren die relevant is voor een vraag) door de pijlen naar links en rechts op het toetsenbord te gebruiken.

Open vragen

De docent heeft ook de optie om open vragen te stellen tijdens de presentatie. De antwoord stappen zijn dezelfde als bij de meerkeuzevragen. Er zal allereerst een vraag te zien zijn, met daaronder een tekstvak waarin het antwoord geschreven kan worden. Als het gewenste antwoord getyped is, kan deze door op de knop met het blauwe vinkje te klikken, om het antwoord in te dienen.

Nadat het antwoord is ingediend, kan er, zolang de timer nog niet is afgelopen, het nog bewerken door op het potlood-icoon te drukken of het verwijderen door op het prullenbak-icoon te drukken.

Als de presentatie is afgelopen, zal dit scherm zichtbaar zijn:

Beschikbaarheid van de Dia’s (Slide Availability)

Nadat de presentatie is afgelopen, zijn de dia’s wel of niet beschikbaar om te bekijken, afhankelijk van de instellingen die de docent heeft gekozen. Het is ook mogelijk dat er toegang verkregen wordt tot de dia's voordat ze gepresenteerd worden, wederom afhankelijk van de instellingen van de presentator. Mochten er vragen zijn met betrekking tot deze specifieke aspecten, is het verstandig om contact op te nemen met de docent.

Dit is het einde van de handleiding over rubrics. Als je problemen ondervindt, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons vriendelijke ondersteuningsteam door te klikken op het blauwe pictogram links onderaan in onze hulpmiddelen.